Hlavní obsah

Plavci Šefl a Nabojčenko v Eindhovenu vylepšili české rekordy na 50 m motýlek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavec Jan Šefl překonal na mítinku v Eindhovenu český rekord na 50 metrů motýlek. Časem 23,42 sekundy ho vylepšil o tři setiny a ve finále obsadil třetí místo, dosavadní rekordman Daniel Gracík zopakoval výkon 23,47 z rozplaveb a dohmátl čtvrtý. Na téže trati žen zaplavala rekordní čas 26,18 sekundy Daryna Nabojčenko.

Foto: ČSPS - Martin Sidorják

Český plavec Jan Šefl.

Článek

Třiatřicetiletý Šefl se do čela tabulek motýlkářské padesátky vrátil po dvou letech. Jeho čas 23,42 zároveň znamená limit pro červnové mistrovství Evropy, který splnil i Gracík.

Ústecká plavkyně Nabojčenko v rozplavbách na 50 m motýlek překonala dosavadní maximum Barbory Seemanové z předloňského března o 25 setin. Rovněž tak zároveň splnila limit pro účast na mistrovství Evropy v Bělehradu.

Finále však už neplavala, rozhodčí ji diskvalifikovali. „Podle oficiálního vysvětlení přišla Daryna o minutu později do call roomu a už ji nenechali závodit. A nepomohlo, ani když jsme zkoušeli celou situaci rychle řešit,“ uvedl trenér Jan Kreník v tiskové zprávě.

Kyjevská rodačka dlouhodobě žijící v Česku drží na nejkratší motýlkářské trati oba národní rekordy. Loni na podzim dokonce třikrát přepsala tuzemské tabulky i v krátkém bazénu.

Reklama

Související témata: