Hlavní obsah

Plavecký šampion Peaty si kvůli mentálním problémům dopřeje pauzu

Trojnásobný olympijský šampion v plavání Adam Peaty se rozhodl načas stáhnout ze závodů a bude se soustředit na své psychické zdraví. Osmadvacetiletý mistr světa a Evropy na sociálních sítích oznámil, že určitě nebude startovat příští týden na britském šampionátu. V tréninku ale zatím hodlá pokračovat a nevzdává se vyhlídky na možný start na olympijských hrách v Paříži.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Trojnásobný olympijský šampion v plavání Adam Peaty

Článek

Peaty na Instagramu přiznal, že má v posledních letech problémy zvládat tlak, který přichází s úspěchem. "Každý by chtěl být na vašem místě, dokud nemusí být na vašem místě.... Jen velice málo lidí chápe, co vítězství a úspěch člověku udělá s duševním zdravím," napsal hvězdný prsař.

"Jak někteří možná vědí, v posledních pár letech jsem s psychikou hodně bojoval a myslím, že je důležité, abych byl upřímný. Jsem unavený, nejsem sám sebou a neužívám si sport tak, jak jsem si ho užíval v poslední dekádě," dodal.

Držitel světových rekordů na prsařských tratích 50 a 100 metrů se proto rozhodl situaci řešit a dopřát si soutěžní pauzu. "Má to ale jediný důvod, abych mohl předvést co nejlepší výkon na olympijských hrách v Paříži v roce 2024," dodal.

Reklama

Související témata: