Hlavní obsah

Remcal, bavič i imitátor. Talentovaný Gemov rozesměje Seemanovou i v sedm ráno

Kazaň

Když měli kraulaři za sebou první dva bazény úterního finále čtyřstovky, senzačně vedl český plavec Ondřej Gemov. Přesně ve svém stylu, naplno od prvních metrů. „Když to rozjedu pomalu, už se do toho nedostanu,“ vysvětloval. I když se pak v Kazani propadl na osmou příčku, premiérové velké finále bral na ME v krátkém bazénu všema deseti.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Český plavec Ondřej Gemov.

Článek

O své účasti v elitní osmičce se dozvěděl až dlouho po svém semifinále, z deváté příčky se posunul po odhlášení Němce Floriana Wellbrocka, olympijského vítěze v dálkovém plavání.

„Zrovna jsem se vyplaval a kráčel k našemu stanovišti. A trenér Vlček na mě koukal a hezky se culil. Tak jsem si říkal: Ondřeji, pozor! A on, že jsem ve finále,“ popisuje, jak se dozvěděl radostnou novinku. „A to je tady pro mě hlavní tratí dvoustovka motýlek,“ připomíná.

Gemov kolem sebe šíří pozitivní náladu. „S ním je pořád sranda. Přijdeme v sedm ráno na bazén a hned se smějeme,“ hlásí mistryně Evropy Barbora Seemanová, jeho parťačka ze skupiny Petry Škábové.

Ostatně trenérka si s ním také užije… „Když mě na tréninku některé věci nebaví, dám to najevo. A když tam nejsou, zase mám kecy, že je trénink moc krátký a všechno je špatně. Jsem v tomhle trochu ženská,“ vtipkuje 22letý plavec s výraznými tetováními na hrudi a výbornými imitačními schopnostmi.

„Mám dobrou audiopaměť. Když něco poslouchám pořád dokola, zapamatuju si, nejen co říkají, ale i jakým tónem. Ať je to Cimrman, Šimek a Grossmann nebo ruský rap,“ hlásí Gemov přezdívaný Gejda.

Očima trenérky Petry Škábové
„Gejda je svůj, taky není jednoduchý s ním vyjít. To jsme se všichni museli naučit, i on se musel přizpůsobit. Určitě nám dodává spoustu legrace. V tréninku funguje, že s Honzou Mickou o tu čtyřstovku teď bojují. Míca říká: „Já se nezvdám“. A Gejda mu na to řekne: „Já tě rozsekám“. Myslím, že to může vést k úspěchu, jenom z konkurence roste úspěch. Gejda si prostě rád věří, a to je skvělý. Udělala jsem z něj sparinga Báry (Seemanové) a jemu to strašně pomohlo. Přestal remcat, začal pořádně pracovat a výsledky se záhy dostavily.“

Reklama