Hlavní obsah

Šampionát katamaránů na Lipně přepadl bouřkový vítr

Praha

Třetí den probíhajícího mistrovství Evropy jachtařské třídy Tornado byl na lipenské přehradě v rytmu silnějšího předbouřkového větru, v němž se odjela svižná rozjížďka. Do čela průběžného pořadí se probojoval německý manželský pár Roland a Nahid Gäblerovi, nejlepší českou posádkou zůstává David Křiížek se Zdeňkem Adamem, jimž patří čtvrté místo.

Foto: Martina Barnetová

Regata ME katamaránů třídy Tornado na Lipně.

Článek

Neděle přinesla na Lipně slunečný den, nicméně povětrnostní podmínky nedovolily až do třetí hodiny odpolední odstartovat jedinou rozjížďku. Díky předpokládané západní frontě se ale vítr nakonec rozfoukal na úctyhodných 9 a v nárazech až 12 uzlů. Bouřka také přinesla mnoho dramatických situací, několik lodí se v poryvech větru převrátilo těsně před cílem a při otáčení u bójek, což bylo velmi divácky atraktivní.

Za vítěznými Němci, kteří v čele průběžného pořadí vystřídali řecké favority Paschalidise a Trigkonise, se umístila další řecká posádka Nikolas Mavros a Alexandros Tagaropoulos. Křížek s Adamem si po velkém a dramatickém boji dopluli pro třetí místo a upevnili tak průběžné čtvrté místo.

Evropský šampionát katamaránů třídy Tornado vyvrcholí na Lipenské přehradě v pondělí.

Reklama

Související témata: