Hlavní obsah

Seemanová doplavala na MS čtvrtá, dělilo ji třináct setin od medaile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kraulařka Barbora Seemanová doplavala na MS čtvrtá na 200 metrů volný způsob v čase 1:56,13. Od medaile ji v katarském Dauhá dělilo pouhých 13 setin sekundy. Vyhrála stříbrná olympijská medailistka Siobhan Bernadette Haugheyová z Hongkongu.

Foto: Insidefoto / Deepbluemedia / Perottino Giorgio, ČTK

Kraulařka Barbora Seemanová byla na mistrovství světa v Dauhá čtvrtá v závodě 200 metrů volný způsob

Článek

Třiadvacetiletá Seemanová na každé padesátce obracela jako čtvrtá. V závěru se přetahovala s Australankou Throssellovou o bronzovou pozici, ale medaile jí unikla. „Postoupila jsem do finále čtvrtým časem, takže umístění je fajn, ale teď jsem maličko zklamaná jaký kousek mě dělil od bronzu,“ líčila česká reprezentantka.

„Do poslední padesátky jsem ale dala veškerý život, na víc jsem aktuálně opravdu neměla. Fyziologicky jsem přece jen nebyla úplně v ideálním stavu, až na videu možná objevím, kde jsem mohla něco z času ubrat,“ řekla Seemanová, která za svým českým rekordem z olympijských her 2021 v Tokiu zaostala o 68 setin.

V Dauhá byla nejlepší Evropankou. „Samozřejmě je to úžasné. Jsem ráda, že je to do té první pětky. S tím, v jakém rozpoložení jsem šla do toho finále, jsem upřímně nedoufala, že bych skončila takhle blízko stupňů vítězů. Ani bych v to nedoufala, těch třináct setin je opravdu nic, to ani nemrknete,“ řekla Radiožurnálu Sport.

Čtvrtá příčka při premiéře Seemanové ve finále světového šampionátu je každopádně nejlepším českým umístěním v bazénovém plavání na MS od stříbra Ilony Hlaváčkové na 50 metrů znak v roce 2003. Další start Seemanovou v Kataru čeká hned ve čtvrtek, kdy nastoupí do rozplavby na 100 metrů volný způsob. „Od té stovky nemám žádné očekávání. Je taková za odměnu. Zkusím se tam porvat. Uvidím, co ve mně ještě zbylo. Zkusím ještě navýšit frekvenci záběru a bude to,“ plánovala plavkyně, která na doplňkové motýlkářské stovce obsadila desáté místo.

O druhou finálovou účast české výpravy v Kataru se postaral teprve osmnáctiletý Miroslav Knedla, jenž skončil v úterý sedmý na stovce znak.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články