Hlavní obsah

Seemanová vládla na dvoustovce, Chrápavý je po 20 letech novým českým rekordmanem

Aktualizováno

Filip Chrápavý zaplaval na mítinku Swim Open ve Stockholmu český rekord na 200 metrů prsa časem 2:12,51 minuty. Dvaadvacetiletý reprezentant překonal 20 let staré maximum Daniela Málka (2:13,19) a hranici dvou minut a 13 sekund dokázal pokořit o patnáct setin také Matěj Zábojník. Cenné vítězství ve Stockholmu vybojovala Barbora Seemanová, jež na kraulařské dvoustovce porazila mimo jiné i maďarskou hvězdu Katinku Hosszúovou.

Foto: Petra Škábová

Barbora Seemanová mohla být se svým výkonem spokojená

Článek

Chrápavému životní výkon stačil na páté místo. Rekordmanem se stal pět dní po 22. narozeninách a zároveň splnil A limit pro účast na mistrovství Evropy. Zábojník skončil sedmý, jeho čas znamená splněný B limit pro ME. Závod vyhrál Němec Marco Koch.

Jistá olympionička Seemanová zvítězila časem 1:57,76 a s více než sekundovým náskokem. "Jelikož jsem plavala po nemoci, tak jsme s trenérkou (Petrou Škábovou) neměly pro závod nic v plánu. Chtěly jsme proto vědět, jaké to bude, když moje poslední závody byly v listopadu Taškentu," uvedla Seemanová v tiskové zprávě. "Výhra je bonus. Mám se od čeho odpíchnout. Chtěly jsme s Petrou plavat kolem 1:58,9, což by bylo super, takže čas je nad naše očekávání," dodala.

Na znakařské dvoustovce skončil Tomáš Ludvík druhý před Janem Čejkou, čeští plavci nestačili jen na Izraelce Jakova Toumarkina. Ludvík dohmátl v čase 2:00,43, juniorský mistr světa na padesátce z roku 2019 Čejka byl o 16 setin pomalejší. Třetí skončila také polohová štafeta žen na 4x100 metrů ve složení Simona Kubová, Kristýna Horská, Lucie Svěcená, Seemanová.

Reklama

Související témata: