Hlavní obsah

Sestry Antošovy v závodech SP září, přesto možná kvůli škole na MS nepojedou

Sestry Jitka a Lenka Antošovy se svými výsledky v prvním a druhém závodě veslařského Světového poháru zařadily mezi nejlepší dvojskify na světě, přesto není jisté, že se představí na podzimním světovém šampionátu na Novém Zélandu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jitka Antošová

Článek

Stříbrná posádka z víkendového SP v Mnichově totiž neví, jestli by případný start na vrcholné akci sezóny dokázala skloubit se svými studijními povinnostmi ve škole.

"Kdybychom tam jely, tak já bych musela odložit, nebo přeložit školu, protože chybět měsíc v semestru, který má třináct týdnů, je těžké. A do školy chodí i Lenka," řekla Jitka Antošová. Starší ze sesterské dvojice studuje architekturu a stavitelství na Stavební fakultě ČVÚT v Praze.

"Teď to ale stejně neřešíme. Je to ještě hodně daleko. A hlavně kvalifikace bude až za tři týdny v Lucernu, takže nemáme nic jistého," poukázala Antošová na skutečnost, že o startu českých veslařů na MS rozhodnou výsledky ve třetím závodě SP. Vzhledem k výsledkům a výkonům v letošní sezóně by však pro sesterskou dvojici neměl být problém postoupit v Lucernu do finále, a tím získat právo startovat na MS.

Bez ohledu na rozhodnutí startovat, či nestartovat na MS na přelomu října a listopadu by se ale Jitka a Lenka Antošovy měly představit na evropském šampionátu v září v Portugalsku. "Pokud bychom startovaly na Novém Zélandu, tak bychom tam chtěly startovat hlavně proto, abychom se dostaly do závodního tempa. Když na svět nepojedeme, tak to pro nás bude asi vrchol sezóny," řekla Jitka Antošová.

Medailová naděje na olympiádu v Londýně 

Aktuálně jedna ze dvou elitních ženských posádek v českém veslování vznikla loni před mistrovstvím světa. I díky letošním výsledkům by dvojskif mohl patřit k medailovým nadějím na olympijských hrách v Londýně 2012. "Samozřejmě se budeme snažit vše k tomu (k olympiádě) směřovat. Jak se nám povede dále, to ale záleží na hodně věcech. Teď je předčasné se o tom bavit," dodala Jitka Antošová.

Reklama

Související témata: