Hlavní obsah

Skifař Synek vyhrál popáté v kariéře regatu v Amsterdamu

Skifař Ondřej Synek vyhrál popáté v kariéře veslařskou regatu Holland Beker v Amsterdamu. Letošní evropský šampión z Račic porazil o více než tři sekundy druhého Chorvata Damira Martina a vytvořil nový rekord závodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veslař Ondřej Synek - ilustrační foto

Článek

"Byly to pěkné závody s báječnou diváckou kulisou. Největším soupeřem tady pro mě byl Damir, se kterým jsme se potkali už dnes dopoledne v semifinále. Tam mě sice porazil, ale ani jeden z nás nejel naplno, protože jsme se snažili pošetřit nějaké síly na finále. V něm jsem mu poměrně snadno někde za kilákem ujel a pak už jsem to mohl dojet relativně klidně, že jsem nemusel nějak drtivě finišovat," uvedl Synek na svém webu.

Čtyřiatřicetiletý veslař pražské Dukly si v Nizozemsku připsal druhý mezinárodní start v sezoně, za dva týdny se představí na Světovém poháru v Lucernu. Tam by se měl poprvé utkat s Novozélanďanem Robertem Mansonem, jenž letos na skifu nahradil odpočívajícího Mahého Drysdalea.

"Manson jezdil dvojskif, teď to začal zkoušet na skifu. A na minulém svěťáku v Poznani překonal o tři vteřiny světový rekord Drysdalea. Ten si po olympiádě dává zase pauzu, ale je tu další Novozélanďan. Stejně dobrý nebo možná ještě lepší," řekl Synek, jenž se příští týden představí na mistrovství republiky v Račicích.

Reklama

Související témata: