Hlavní obsah

Slalomář Prskavec vyhrál i druhý pohárový závod a přiblížil si OH

Kajakář Jiří Prskavec vyhrál ve Veltrusech i druhý závod Českého poháru ve vodním slalomu, který byl zároveň součástí nominačních bojů o místo v reprezentaci i účast na odložených olympijských hrách v Tokiu. Úřadující mistr světa ve finále předčil o 49 setin sekundy Víta Přindiše, třetí skončil Tomáš Zima.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Radost Jiřího Prskavce po druhém nominačním závodě ve Veltrusech.

Článek

Sobotní medailisté Ondřej Tunka a Vavřinec Hradilek tentokrát v boji o stupně vítězů neuspěli, bývalý světový šampion Tunka doplatil na padesátivteřinovou penalizaci. Bronzový olympionik z Ria Prskavec by tak mohl nominační otazník vyřešit již o příštím víkendu, kdy se další dva závody pojedou v Praze-Troji.

"Mám obrovskou radost, líp to začít nemohlo, ale na druhou stranu nás ještě čekají dva závody a já musím minimálně jeden z nich zajet výborně. Takže nic není rozhodnuté, ale ten krok jsem udělal veliký," uvedl Prskavec, který má v nominačním žebříčku sedmibodový náskok před mistrem Evropy Přindišem a k olympijské jistotě potřebuje vyhrát ještě jeden závod.

Podruhé dokázala ve Veltrusech zvítězit rovněž kanoistka Tereza Fišerová. Kajakářka Kateřina Kudějová, mistryně světa z roku 2015, i kanoista Vojtěch Heger vylepšili sobotní druhá místa.

Kudějová je v čele nominačního pořadí i díky dvěma bonusových bodům z loňského MS. "Na začátku jsem si moc nevěřila, ale už po včerejšku se mi hrozně ulevilo. Dneska to bylo mnohem lepší, první závod je těžší, a tak se mi jelo dobře. Za výsledky jsem určitě moc šťastná," řekla po vítězné jízdě Kudějová.

Závody Českého poháru ve vodním slalomu ve Veltrusech (Mělnicko):
Muži:
K1:
1. Prskavec 88,20 (0 trest. sekund)
2. Přindiš -0,49 (0)
3. Zima (všichni USK Praha) -2,58 (0)
C1:
1. Heger (Dukla Brandýs n/L) 94,07 (0)
2. Rohan -2,02 (0)
3. Gebas (oba USK Praha) -2,04 (0).
Ženy:
K1:
1. Kudějová (USK Praha) 99,57 (0)
2. Valíková (Dukla Brandýs n/L) -1,28 (0)
3. A. Galušková (Sušice) -4,90 (2)
C1:
1. Fišerová (Dukla Brandýs n/L) 104,44 (0)
2. G. Satková (USK Praha) -0,55 (0)
3. T. Kneblová (Olomouc) -1,78 (0).

Reklama

Související témata: