Hlavní obsah

Olympijský vítěz Prskavec a dvě kajakářky jsou ve finále SP slalomářů v Praze

Olympijský vítěz Jiří Prskavec a Antonie Galušková s Terezou Fišerovou postoupili do finále Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Další tři české lodě dnes v Troji vypadly v semifinále.

Foto: Roháčková Ivana, ČTK

Olympijský vítěz Jiří Prskavec.

Článek

Novopečený evropský šampion a obhájce vítězství v Troji Prskavec po projetí cílem vedl, ale dodatečně mu přibyla dvousekundová penalizace za dotek 18. branky. I tak skončil v semifinále pátý a jako jediný se dostal i se "šťouchem" do finálové desítky.

Naopak čtyři trestné sekundy vyřadily obhájce celkového triumfu v SP Víta Přindiše, který měl sice nejlepší čistý čas, ale obsadil až čtrnáctou příčku. Mistr světa z roku 2017 Ondřej Tunka byl v semifinále dvaadvacátý.

V ženském semifinále výborně zajela Galušková, která se po své jízdě dostala téměř o čtyři sekundy do čela před pátou ženu olympijského závodu Klaudii Zwoliňskou z Polska. Nakonec postoupila z pátého místa. Hned za ní skončila vítězka kvalifikace Tereza Fišerová, která se po úspěchu na mistrovství Evropy prosadila do desetičlenného finále i ve světové konkurenci.

Obě byly těsně před australskou hvězdou Jessicou Foxovou, semifinále vyhrála o více než dvě sekundy olympijská vítězka Ricarda Funková z Německa. Z českých reprezentantek neuspěla jen Barbora Valíková, která obsadila 23. příčku.

Finále začne v poledne.

Reklama