Hlavní obsah

Slavit budu dvoustovkou, smála se Baumrtová po pátém místě

Pavel Novotný (Kodaň)Sport.cz

Půlsekundové zlepšení semifinálového času nestačilo. Simona Baumrtová dohmátla ve čtvrtečním finále znakařské stovky na evropském šampionátu v krátkém bazénu v Kodani na pátém místě. V souboji o medaile zaplavala své letošní maximum 57,27 s, od bronzu ji i tak dělilo 26 setin sekundy.

Znakařka Simona Baumrtová po finále stovky na ME v KodaniVideo: ČSPS

 
Článek

Byla medaile příliš vysoko? Pro šestadvacetiletou Baumrtovou to nebyla otázka dne. „Hlavně jsem si přála, abych se ve vodě cítila dobře. Čas i umístění jsou skvělé, protože evropský znak je konkurenčně hodně nabitý a kromě Britky Dawsonové tu žádná z elitních soupeřek nechybí. Jsem strašně ráda, že se mi proti semifinále podařilo ještě o půl vteřiny zlepšit. Prostě fantazie," vyprávěla se šťastným úsměvem.

Na páté příčce se Baumrtová usadila chvíli po startu a svou pozici neochvějně držela až do konce, na němž se ze suverénního triumfu radovala maďarská raketa Katinka Hosszúová. Česká plavkyně při zpětné analýze finále zkoušela najít rezervy, kde inkriminované tři desetiny mohla nechat. „Nedokážu říct, kde mohl čas utéct. Nechala jsem v bazénu naprosto všechno," líčila.

Desetinky možná budou mrzet

Úspěšná chomutovská závodnice před čtyřmi lety - rovněž v Dánsku - brala na stejné trati evropské stříbro. Po výkonnostní krizi, se kterou se v následujících letech musela vyrovnat, se letos blýskla sedmým místem na stovce na MS v Budapešti a umístění z Kodaně pro ni bylo pomyslnou třešničkou na dortu.

„Možná mě budou někdy ty ztracené desetinky tady v Kodani malinko mrzet. Na druhou stranu, moje zimní sezóna neprobíhala úplně optimálně, takže i to páté místo je skvělé. Po semifinále jsem nečekala, že bych mohla čas ještě takhle vylepšit. Chtěla jsem přeprat sama sebe, což se povedlo a jsem za to moc ráda," přemítala Baumrtová a těšil ji i fakt, že poprvé při závodu porazila svou dánskou kamarádku Mie Nielsen, v jejímž oddíle letos na jaře několik týdnů trénovala. „Je to takový příjemný skalp," poznamenala se smíchem.

Oslavy svého úspěchu každopádně neplánovala. „Budu slavit dvoustovkou," připomněla svůj další závod, který ji čeká už v pátek dopoledne.

Reklama

Související témata: