Hlavní obsah

Slavný závod osmiveslic Oxford - Cambridge se kvůli koronaviru nepojede

Tradiční londýnský závod univerzitních osmiveslic Oxford - Cambridge se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Pořadatelé legendárního měření sil elitních posádek na Temži, které bylo naplánováno na 29. března, v pondělí chystaný 166. ročník závodu zrušili.

Foto: Sport.cz

Osma Cambridge v akci. Tradiční londýnský závod univerzitních osmiveslic Oxford - Cambridge se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční.

Článek

Slavný 'Boat Race' měl mít poprvé v historii ženskou hlavní rozhodčí. Na regulérnost závodu mezi Putney a Mortlake měla dohlížet bývalá britská veslařka Sarah Wincklessová, bronzová olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa.

V historické bilanci vede Cambridge, která měla obhajovat triumfy z posledních dvou let, nad Oxfordem 84:80; jeden ročník skončil remízou. Závod se poprvé jel v roce 1829, od roku 1856 se koná každoročně. Naposledy se nejelo v době druhé světové války.

Organizátoři rozhodnutí zveřejnili krátce poté, co premiér Boris Johnson doporučil zrušení hromadných akcí, které by vyžadovaly přítomnost záchranářů. Ve Velké Británii tak byla například přerušena i pátá fotbalová liga, která byla poslední soutěží, která se stále hrála, navíc za přítomnosti diváků. Minimálně na pět týdnů se zastaví například i nejvyšší soutěž ragbistů.

Reklama

Související témata: