Hlavní obsah

Šokující odhalení plavecké hvězdy: Otec mě fyzicky, psychicky i sexuálně týral!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plaváním zmítá nový skandál! Maďarská vicemistryně Evropy a olympionička Liliana Szilágyiová na svém Instagramu zveřejnila sérii otřesných snímků, k nimž světu oznámila, že byla svým otcem tělesně, psychicky i sexuálně týrána.

Foto: Profimedia.cz

Maďarská plavkyně Liliana Szilágyiová na snímku z MS v roce 2019.

Článek

Pětadvacetiletá Szilágyiová je ve své vlasti nesmírně populární, pochází totiž z prominentní sportovní rodiny. Otcem šesté závodnice na 200 m motýlek z MS 2019 je bývalý kraulařský mistr země, trojnásobný účastník OH v letech 1988, 1992 a 2000 a dnes úspěšný právník Zoltán Szilágyi, jejím dědečkem zase olympijský vítěz ve vodním pólu Dezsö Gyarmati.

I Liliana od počátku kariéry prokazovala mimořádný talent, ovládla evropský šampionát i olympijské hry mládeže. Na OH v Riu v roce 2016 obsadila desáté místo v závodu na 200 metrů motýlek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Liliana🦂 (@lilianaszilagyi)

Nyní vyvolala výše zmíněným oznámením na sociálních sítích poprask. „Po dlouhých letech se konečně cítím připravena vyslovit ta nejtěžší slova, která jsem kdy musela říci. Ano, byla jsem zneužívána. Od dětství, nepřetržitě. Fyzicky. Psychicky. I sexuálně. Když se mu (otci) zachtělo a chtěl mít nade mnou moc, trestal mě a zastrašoval. Přitom bych pro jeho lásku a pochopení léta udělala cokoliv, než jsem si uvědomila, že žiji v totální iluzi. Vím, je to polarizující téma, ale musím o něm mluvit, protože je to důležité," napsala maďarská plavecká hvězda.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Liliana🦂 (@lilianaszilagyi)

Když si prý Zoltán Szilágyi uvědomil, že stopy po bití plavky na těle jeho dcery nezakryjí, rozhodl se trestat dívčinu matku. Ale Liliana se musela dívat.

Veškeré vztahy se svým otcem přerušila po evropském šampionátu v roce 2016, na němž získala stříbrnou medaili.

Foto: Profimedia.cz

Liliana Szilágyiová na snímku z roku 2015.

S 54letým krutým despotou nicméně žije v současné době nadále Lilianina mladší sestra Gerda, vynikající znakařka. „I kvůli ní jsem si dodala odvahy konečně promluvit, snad ji moje slova ochrání," přeje si Liliana Szilágyiová. Internetový portál telex.hu se pokusil oslovit jejího otce s žádostí o vyjádření, ale neúspěšně.

Reklama