Hlavní obsah

Surfaři sjížděli gigantické vlny u Nazaré, padl světový rekord?

Sezona velkých vln odstartovala v ráji extrémních surfařů u vesnice Nazaré v Portugalsku. Bouře Epsilon způsobila, že ve čtvrtek na známý surfařský spot dorazily monstrózní vlny dosahující velikosti několikapodlažních budov. Na to, jak si jezdci s rozbouřeným oceánem poradili, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

K Nazaré dorazily obří vlny, na surfaře čekaly extrémní podmínky.Video: Reuters

 
Článek

Během čtvrtečního dne se do extrémně nebezpečných vod u Nazaré spustilo hned několik odvážlivců. Pro některé z nich byly podmínky příliš náročné a možná, že jezdci byli rádi, že se nakonec vůbec dostali zpět na břeh.

To ovšem neplatí o Brazilském surfaři Lucasi Chumbovi. Ten na jedné z obrovských vln předvedl naprosto bezchybnou jízdu, kterou patřičně ocenily stovky diváků na pobřeží.

Vše bude nutné ještě přepočítat, ale je dost dobře možné, že zkušený Brazilec ve čtvrtek překonal světový rekord v největší sjeté vlně v historii surfingu.

Ten prozatím stále drží jeho krajan Rodrigo Koxa, který ho odjel v roce 2017 na stejném místě a naměřena mu tehdy byla sjetá vlna o výšce 24,38 metru.

Reklama

Související témata: