Hlavní obsah

Tragédie. Zemřel dvacetiletý kajakář, smutní i český mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická zpráva otřásla vodáckým světem. V pouhých dvaceti letech zemřel skotský kajakář Robert Eggleston, který závodil v extrémním kajakingu. Smutní i několikanásobný mistr světa Vavřinec Hradilek, který právě v této disciplíně získal začátkem července titul světového šampiona.

Foto: wakakayaks

Mladý kajakář Robert Eggleston zemřel.

Článek

Extrémní kajaking není sportem pro slabé povahy. Při pohledu na některé tratě tuhne krev v žilách. Jezdí se však v nádherných kulisách divoké přírody například v Norsku, Skotsku či Africe, a právě to si zamiloval i skotský mladíček Robert Eggleston. V divokých peřejích však na něj číhala i smrt.

„Robert Eggleston přišel před několika dny o život při tom, co miloval. Byli jsme vděční, že máme Roberta v našem týmu Waka. Neuvěřitelně talentovaný vodák, kterému nikdy nechyběl dobrodružný duch, respekt a chuť žít naplno. Budeš nám moc chybět. Aroha nui. Odpočívej v pokoji," napsal jeho tým na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Waka Kayaks (@wakakayaks)

Zpráva zasáhla i stříbrného medailistu z olympijských her v Londýně Vavřince Hradilka. „Odpočívej v pokoji, Roberte. Bylo mi potěšením potkat tě a zajezdit si s tebou před pár týdny. Je tak smutné, když někdo tak mladý, pokorný a veselý odejde tak brzy. Myslím na tvou rodinu a celou naši komunitu," napsal ke zprávě o mladíkově smrti na svém Instagramu.

Reklama

Související témata: