Hlavní obsah

Už nebyla síla ani na vtípky. Fišerová nevídanou šichtu vyšperkovala bronzem

Neměla ani chvilku na oddych. Ve čtvrtek kvalifikace a závod hlídek na kajaku, v pátek stejný program na kánoi, v sobotu semifinále a finále na kajaku, v neděli repete v kánoi. A jako bonus kvalifikace a finálové jízdy v extrémním slalomu, které ji ještě čekají. Ale Tereza Fišerová se s náročným programem popasovala parádně, k bronzu z hlídek přidala stejný kov i v individuálním závodě.

Foto: Barbora Reichová

Radost Terezy Fišerové z bronzu byla obrovská.

Článek

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (od našeho zpravodaje) - Poprvé se někdo z českých vodních slalomářů pustil na vrcholné akci do medailových bojů na kajaku i kánoi. „Překvapilo mě, jak to bylo náročné,“ přiznávala slalomová obojživelnice.

Ve 24 letech má doma úctyhodnou sbírku individuálních medailí, dvě světové a teď už i čtyři evropské. Všechny na kánoi, letos si ale poprvé vyjela dospělou reprezentaci i na kajaku. A hned byla v Liptovském Mikuláši jako nejlepší z českých kajakářek devátá.

Foto: Barbora Reichová

Tereza Fišerová v sobotním finále mistrovství Evropy na kajaku.

„V neděli už jsem cítila únavu. Jindy jsem pro každou srandu a zklidním se až před závodem, teď jsem byla víc uzavřená do sebe a hledala svůj klídek,“ popisovala svoje rozpoložení.

Na finále se zkoncentrovala parádně, předvedla jízdu bez doteku branky, skvěle zvládla i náročnou pasáž na soutoku dvou ramen místního slalomového kanálu. „Když jsem viděla čas v cíli, řekla jsem si, že to byla fakt dobrá jízda,“ pochválila se.

Hodily se zkušenosti i ze sobotních jízd v kánoi, Fišerová byla jednou z tria slalomářek, které si finále zajely v obou kategoriích. „Myslím, že mi dost pomohlo, že jsem si zkusila ty nájezdy,“ ujišťovala.

A že jí velké dospělé zlato přes velkou stabilitu výborných výsledků stále uniká? Tím si rozhodně nenechá kazit náladu. „Těch sedm desetinek, co mi chybělo ke stříbru, bych možná našla,“ věděla, že stáhnout Francouzku Marjorie Delassusovou bylo v jejích silách.

„Ale Mallory (Franklinová) jela úplně jinou ligu. Předvádí to, kam se my ostatní musíme ještě dotáhnout, stejně jako Jessica Foxová,“ smekla před dvěma hvězdami své disciplíny, které stejně jako ona dokáží kombinovat kajak a kánoi.

Reklama

Související témata: