Hlavní obsah

Úžasné. Sportovkyně s nevyléčitelnou rakovinou překonala světový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osud si pro nás někdy připraví překážky, které se těžko překonávají. Někdy to jde hůř, jindy lépe a někdy to nejde vůbec. Dvaačtyřicetiletá britská veslařka Kat Cordinerová ale bojuje statečně. Rozhodla se, že se svými parťačkami překoná rekord v závodě Talisker Whisky Atlantic Challenge, a to i přesto, že trpí nevyléčitelnou rakovinou vaječníků. Zvládla to.

Veslařka s neléčitelnou rakovinou vaječníků vytvořila atlantický rekordVideo: Reuters

 
Článek

Veslařský závod přes Atlantik je dlouhý 4 828 kilometrů a závodníci se v něm potýkají s řadou nástrah. Ženský tým „We Are ExtraOARdinary" jehož součástí je i Cordinerová, která trpí nevyléčitelnou rakovinou vaječníků, ho zvládl za 42 dní, sedm hodin a sedmnáct minut. Předchozí rekord z roku 2019 tak byl překonán o celých sedm dní.

Veslařky musely na oceánu bojovat s vedrem, vlnami, nedostatkem spánku, mozoly na rukou i žraloky. Svou cestu, během které vybíraly peníze pro tři organizace zabývající se výzkumem a bojem s rakovinou, započaly 12. prosince v La Gomery na Kanárských ostrovech a do English Harbour dorazily 23. ledna.

„Myslím, že tělo si právě uvědomilo, že veslovalo 42 dní, cítím se trochu rozlámaně," řekla Cordinerová po vstupu na pevninu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.