Hlavní obsah

V čele veslařského svazu nahradí nového šéfa NSA Šebka Hlídek

Český svaz veslování (ČVS) bude po přesunu dosavadního předsedy Ondřeje Šebka do čela Národní sportovní agentury (NSA) řídit místopředseda pro ekonomiku Petr Hlídek. Šebek, který v čele agentury nahradí Filipa Neussera od 1. prosince, na pozici šéfa veslování rezignoval na dnešním mimořádném zasedání předsednictva.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.

Článek

"Petr Hlídek byl logickým kandidátem. Je dlouholetým členem předsednictva a i v rámci toho, abychom neprotežovali některou z oblastí, je to rozumná volba. Jsem rád, že Petr nabídku přijal a naše hlasování bylo jednomyslné," uvedl Šebek v tiskové zprávě a popřál svému nástupci hodně úspěchů.

Hlídek bude v čele ČVS do termínu nejbližší valné hromady. Pokud nebude svolána mimořádná, nejbližší se uskuteční příští rok na konci června. "Beru to tak, že v mimořádné situaci jsem přijal roli na omezenou dobu, které se, doufám, chopím se ctí. Chci pokračovat ve stylu, který je už nastavený. Mým úkolem bude zachovat kontinuitu dotačních čerpání a chodu všech reprezentací, protože nás čeká důležitý nominační rok," řekl Hlídek.

Veslaře, stejně jako další sportovce, čeká v příštím roce boj o účast na olympijských hrách v Paříži 2024.

Reklama