Hlavní obsah

Veslařská federace zrušila i závěr SP a hlavní kvalifikaci OH

Mezinárodní veslařská federace (FISA) zrušila kvůli pandemii koronaviru i závěrečný třetí díl Světového poháru a hlavní olympijskou kvalifikaci, která se měla konat v květnu Lucernu. Již v úterý byly ze stejného důvodu zrušeny první dva závody seriálu, které se měly konat v dubnu a v květnu v Itálii.

Foto: Sport Invest

Pojede Ondřej Synek do Tokia sám nebo nakonec i s Jakubem Podrazilem?

Článek

FISA v prohlášení uvedla, že prioritou je zdraví a bezpečnost sportovců a široké veřejnosti. Zástupci veslařské federace jsou v pravidelném kontaktu s organizačními výbory jednotlivých akcí a sledují doporučení Světové zdravotnické organizace.

Vedle hlavní olympijské kvalifikace v Lucernu byla zrušena i americká kvalifikace v Riu, již dříve bylo rozhodnuto, že se neuskuteční ani evropská kvalifikace ve Varese a kvalifikace pro Asii a Oceánii v jihokorejském Čchungdžu.

Jakým způsobem se budou rozdělovat zbývající volná místa pro olympijské hry v Tokiu, to bude FISA řešit v příštích dnech. Další prohlášení by asociace měla vydat v úterý 17. března.

Aktuální rozhodnutí značně komplikuje snahu Ondřeje Synka, který se chtěl na olympiádu v Tokiu dodatečně kvalifikovat společně s Jakubem Podrazilem na dvojskifu. Pětinásobný mistr světa si vybojoval start na vrcholné akci letošního roku již loni na světovém šampionátu na skifu.

Reklama

Související témata: