Hlavní obsah

Z náhradnice pátá v Evropě? Po tom všem, co se děje, jsem na sebe pyšná, přiznala Fišerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně na kajaku v Tacenu ani startovat neměla, až když Gabriela Satková upřednostnila olympijský boj na kanoi, posunula se Tereza Fišerová do nominace. A své šance se zhostila velmi dobře, když skončila pátá, nejvýše z Češek.

Foto: Ivana Roháčková

Tereza Fišerová se svým snoubencem po finále mistrovství Evropy v Tacenu

Článek

Tacen (od našeho zpravodaje) – Výsledek ji obzvlášť těší po přípravě poznamenané psychickými problémy, v závodě hlídek navíc přidala s Antonií Galuškovou a Kateřinou Bekovou bronz. O účast na olympiádě už ve Slovinsku nebojovala, ale v disciplíně slalomkros má stále naději na účast v Paříži.

Z náhradnice pátá v Evropě. I když už z mistrovství Evropy máte parádní medailovou sbírku, berete takový výsledek?

Jsem spokojená. Vím z minulých let, že nějaké kvality na kajaku mám. Na druhou stranu trénink neodpovídal tomu, co bych chtěla natrénovat, a tady jsem to každou chvíli cítila, když jsem to od půlky trati tahala odkudkoliv to šlo. V rukou síla úplně nebyla, o to víc si vážím páté pozice a jsem na sebe nesmírně pyšná, že jsem odjela dvě vyrovnané jízdy.

Kdy jste se vlastně dozvěděla, že v Tacenu budete moct závodit i na kajaku?

Hned v neděli po nominaci. Tím, že nominaci na kanoi vyhrála Téra (Kneblová) a pojedou tu s Gabčou o olympiádu, tak mi bylo jasné, že kajak Gabča pustí, protože její disciplína je přece jen singlkanoe, dávalo to logiku.

Po nominaci jste popisovala na sociálních sítích deprese a úzkosti, s nimiž od zimy bojujete. Cítíte se teď na vodě čím dál lépe?

Před každým závodem je to lepší a lepší. Jsem moc ráda, že jsem sem přijela o dva dny později, abych tu netrávila tolik času. Jela jsem sem i s přítelem, snažím se si to dělat hezčí, abych to na závodech zvládala. Nebudu říkat, že už je to dobré, když to dobré není, ale jsem na sebe nesmírně pyšná, že přes to všechno, co se dělo a děje, dokážu předvádět takové jízdy.

Vaše olympijská naděje pořád žije, jste českou jedničkou ve slalomkrosu, v němž se pojede o tři místenky pro celý svět v pražské Troji. Teď tedy vrhnete všechny své síly do něj?

Určitě. Do mistrovství Evropy to byl ještě slalom, a i když pojedu ještě Světový pohár v Augsburgu, budu se od pondělka zaměřovat na kros, tam je přece jen jediná šance se dostat na olympijské hry. Chci pro to udělat maximum, co bude možné. Ale nesoustředím se na to, pořád je pro mě nejdůležitější zdraví.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.