Hlavní obsah

Zaslíbený areál? Jsem schopný vyhrát i na trati, kterou nesnáším, ujišťuje Hradilek

Londýn

Po hotelu a v okolí kanálu chodil poslední dny v čelence a zachumlaný, občas zakašlal. Průdušky kajakáře Vavřince Hradilka vzal před startem světového šampionátu útokem bacil způsobující zánět. Na výkonu bývalého mistra světa ale nachlazení znát nebylo, cestu za postupem do nedělních medailových bojů zvládl s jistotou a kontrolovaně.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Kajakář Vavřinec Hradilek při kvalifikaci mistrovství světa v Lee Valley.

Článek

„Fyzicky na tom nejsem nejlíp,“ připouštěl. „Je to dlouhodobější. Jak jsme sem přijeli, bylo to ještě dobré, pak se ve mně to začalo prát,“ líčil Hradilek. „Lékařské zajištění českého týmu není úplně ideální, ale Slováci mi dali nějaké léky, tak jim patří dík,“ vyprávěl.

Kvalifikaci si kontroloval

Při samotné jízdě ale drobné zdravotní trable hodil za hlavu. „Nemyslel jsem na ně, nijak to mou jízdu neovlivnilo,“ ujišťoval. Na šestnácté místo se nemusel vydat ze všech sil.

„Nájezdy byly lehčí, nejel jsem tak natěsno. Ve čtvrtek dávali rozhodčí dost padesátek, tak jsem si to hlídal. A po poslední bráně jsem se díval na tabuli, už jsem to tolik nerval,“ líčil. Rozdíly byly minimální, elitní šestnáctka se vešla do tří sekund, z nejlepších třiceti kajakářů si jen tři připsali dvousekundovou penalizaci.

Hradilek před nedělním semifinále nepovažuje za velkou výhodu, že na stejné trati získal před třemi lety olympijské stříbro. „Od té doby jsem tu byl asi dvacetkrát, kanál se trochu změnil. Mám ho rád, což pomáhá, ale jsem schopný vyhrát i na trati, kterou nesnáším,“ ujišťoval.

Reklama

Související témata: