Hlavní obsah

Mistři světa na prodej. Čeští šampioni pomohli k rekordní milionové částce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají volno po své životní sezoně, ale když šlo o dobrou věc, Ondřej Perušič a David Schweiner neváhali a vyrazili znovu na písek. I díky účasti beachvolejbalových mistrů světa se při tradiční akci Vyber si, vydraž si, zahraj si vybralo na dobročinné účely přes milion korun.

Foto: Jan Votava

Plážový volejbalista Ondřej Perušič, jeho herní partnerka a vydražená částka.

Článek

Akce, která spojuje beachvolejbalovou komunitu a pomáhá českým charitativním organizacím, funguje už jedenáct let. Princip je snadný. Parťáka na turnaj si můžete vybrat, pak v „dražbě“ přeplatit další zájemce a druhý den si spolu můžete zahrát na turnaji smíšených dvojic.

O tom, kam bude směřovat vybraná částka, pak rozhodují sami hráči. A je logické, že největší zájem byl letos o historicky první české mistry světa z Mexika.

Na kolik si je jejich spoluhráčky cenily? David Schweiner stál v dražbě 87 000 korun, které se rozhodl věnovat na Linku bezpečí. Jeho parťák Ondřej Perušič pak přesměroval získaných 80 000 korun Nadaci Univerzity Karlovy v reakci na tragickou událost na Filozofické fakultě, jejímž je sám studentem.

Kromě hráčů se dražily i další předměty, a tak třeba dres šampionů přímo z mistrovství světa byl vydražen za 150 000 korun, které putují k neziskové organizaci Společnou cestou.

Celkem se povedlo získat na charitu 1 138 512 Kč, nejvíc v historii akce, která už v součtu vygenerovala přes šest milionů korun pro více než padesát organizací.

Foto: Jan Votava

David Schweiner na akci získal finance pro Linku bezpečí.

„Sport je pořád zábava. Jsou lidé, kteří potřebují finance a služby mnohem víc. Jsme rádi, že našim plácáním do míče můžeme pomoci hezké věci a někomu zpříjemnit to, s čím zrovna bojuje,“ řekl Radioužurnálu Schweiner, jenž se akce s Perušičem účastní už od roku 2016.

O výsledky v pražském sportovním centru Koráb tolik nešlo, ale Perušič se svou herní partnerkou Barborou Fremundovou skončil druhý za Italkou Frederikou Ceracchiovou a Jakubem Šépkou, tréninkovým kolegou Perušiče se Schweinerem.

Reklama