Hlavní obsah

Andělské biatlonistky. Italové na křídla i na Bimba jen zírali

Na úvodní individuální klání SP v Pokljuce došlo až s denním odkladem. Mlha ve středu nedovolila biatlonistům závodit. Na Mikuláše před dnešní závodní porcí, do níž spadá odložená mužská dvacítka i plánovaná ženská patnáctka, však došlo. A v plné parádě.

Foto: Sport.cz

Eva Puskarčíková a Markéta Davidová si vpředvečer vytrvalostního závodu střihly roli andělů.

Článek

S příjezdem fanoušků s malými dětmi se v myslích českých biatlonistů probudila okouzlující mikulášská tradice. Zpestřili si dlouhé dny na soustředěních a závodech. "U nás už Mikuláš byl! I s krásnými anděly a pěkně vostrým čertiskem," hlásili na sítích už večer, který ve Slovinsku v jejich podání dostal tradiční českou podobu. Mikuláš, čert, dva andělé...

„Holky už měly odtrénováno, klukům závod zrušili, tak co s načatým večerem? Holky vzaly nůžky a pustily se do toho...," líčili dále.

I na čertovské řetězy došlo. I když vlastně spíše sněžné z týmové dodávky, odkud je zajistil Michal Šlesingr.

Živočišné uhlí pomohlo udělat čerta z Bimba - Michala Krčmáře. Děti fandů byly vyděšené i nadšené zároveň, jak to má být.

„Básničky byly excelentní, tady se rozhodně nezlobilo. Dobroty jsme nějaké vyštrachali po kufrech, uhlí potřeba nebylo," psali dále na sítích.

A nabídli andělsko-čertovský zážitek i sousedům. „Naše mikulášská přepadovka vletěla do vedlejší chaty, kde bydlí italský tým. Sice jsme Lukimu Hoferovi nerozuměli, ale asi to fakt byla básnička," pokračovali rozverně. „Za odměnu se kluci mohli vyfotit s andílkama Evčou (Puskarčíkovou) a Makulou (Davidovou). A vlastně i Bimbočert byl za odměnu."

Reklama