Hlavní obsah

Masák naprosto ovládli Norové. Krčmář udělal tři chyby při střelbě a navíc zlomil hůlku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Naprostou dominanci norských biatlonistů přinesl závod Světového poháru na 15 km s hromadným startem v německém Ruhpoldingu. Lídr seriálu Johannes Thingnes Boe zapsal už devátý triumf v této sezoně, na pódiu mu společnost dělali krajané Christiansen a Lägreid. Michal Krčmář byl jediným Čechem na startu, dopustil se celkem tří chyb na střelnici, navíc ještě na trati zlomil hůlku a v cíli mu patřilo až 23. místo.

Foto: Český biatlon

Michael Krčmář na trati v německém Ruhpoldingu.

Článek

Závod určený pro třicet nejlepších mužů v pohárové klasifikaci rozjeli hodně rychle právě Norové. Když ale museli po úvodní ležce na trestné kolo, dopředu se dostalo francouzské trio Fillon Maillet, Jacquelin a Claude. Záhy ale doplatilo vesměs na nepřesnou střelbu. Biatlonový fenomén J. Boe se naopak brzy dotáhl dopředu navzdory tomu, že musel absolvovat 150 metrů navíc.

Krčmář si na první položce také neodpustil jednu chybu, a navíc krátce po odjezdu ze střelnice zlomil hůl, čímž ztratil kontakt s nejlepšími. Druhou střelbu vleže zvládl jediný český biatlonista na startu čistě, což pro něj znamenalo posun na 17. místo se ztrátou na půl minuty na lídra, kterým byl už zase J. Boe.

Nor se udržel v přední skupině, i když se také na stojce dopustil chyby. Spolu s ním v čele figurovali bratr Tarjei, další krajan Christiansen a Švéd Saumelsson. Krčmářova naděje na elitní desítku zhasla, když poslední ránu třetí položky poslal mimo terč a z trestného kola se vrátil až jednadvacátý se ztrátou téměř minuty a půl na nejlepší.

Chyba bohužel přišla i na další stojce a český biatlonista mohl zapomenout na nějaké vylepšení pozice. „Tři jedničky jsou dobré ve škole, nikoli však v biatlonu. Navíc mě to na umrzlé trati ani moc neodjíždělo," litoval Krčmář.

Závěrečnou zastávku na střelnici zvládl ze špičky závodu jen Christiansen, ale J. Boe vyjížděl z trestného kola pouze šest vteřin za ním a už kilometr před cílem šel do vedení. Třetí dojel zezadu útočníci Lägreid, takže celé stupně vítězů obsadili norští biatlonisté, navíc T. Boe ještě skončil čtvrtý.

Světový pohár biatlonistů v Ruhpoldingu - 15 km mužů s hromadným startem
1. J. Boe (Norsko) 36:12,0 (3)
2. Christiansen (Norsko) +19,3 (2)
3. Lägreid (Norsko) +35,3 (2)
4. T. Boe (Norsko) +36,4 (1)
5. Jacquelin (Francie) +49,7 (2)
6. Strolia (Litva) +55,6 (1)
7. Samuelsson (Švédsko) +59,3 (2)
8. Strelow (Německo) +1:00,1 (1)
----
23. KRČMÁŘ (ČR) +2:23,5 (3)
Stav Světového poháru (po 12 z 21 závodů)
1. J. Boe (Norsko) 959
2. Lägreid (Norsko) 785
3. Christiansen (Norsko) 503
4. Fillon Maillet (Francie) 434
5. Doll (Německo) 395
6. T. Boe (Norsko) 391
7. Dale (Norsko) 389
8. Jacquelin (Francie) 364
----
15. KRČMÁŘ (ČR) 315
39. ŠTVRTECKÝ (ČR) 59
47. MIKYSKA (ČR) 41
73. MAREČEK (ČR) 8

Reklama

Související témata: