Hlavní obsah

Biatlonista Václavík se v Novém Městě vrátí do Světového poháru

Praha

Na první týden Světového poháru v Novém Městě na Moravě je nominováno devět českých závodníků. V elitním seriálu se poprvé v tomto kalendářním roce objeví Adam Václavík, který se vrací po covidu-19 a závodech v IBU Cupu. Na druhý týden v Novém Městě může tým doplnit někdo z juniorů, kteří jsou aktuálně na mistrovství světa své věkové kategorie.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Adam Václavík.

Článek

Vedle Václavíka jsou v sestavě mužského týmu účastníci světového šampionátu v Pokljuce Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký a Milan Žemlička. Václavík nahradil Mikuláše Karlíka, který z Pokljuky odjel na MSJ.

Ženský tým zůstane v tradičním čtyřčlenném složení Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková. "Ženy z B týmu na IBU Cupu neprokázaly potřebnou výkonnost pro Světový pohár. Pojedou na závěrečný podnik IBU Cupu, který probíhá paralelně s druhým týdnem v Novém Městě. Ale stejně jako u kluků je tu možnost, že by se donominovala některá z juniorek," uvedl na svazovém webu sportovní ředitel a trenér mužů Ondřej Rybář.

První ze dvou kol Světového poháru v Novém Městě začne ve středu ženskou štafetu. Díky výjimce se může uskutečnit i v současné špatné epidemiologické situaci, i když stejně jako loni bez diváků.

Reklama

Související témata: