Hlavní obsah

Björndalenovu neúčast na ZOH v Koreji potvrdil biatlonový svaz

Oslo

Nejúspěšnější zimní olympionik historie Ole Einar Björndalen podle očekávání nepojede na hry do Pchjongčchangu. Legendární norský biatlonista nesplnil kvalifikační kritéria domácího svazu, jenž ho dnes oficiálně z nominace vynechal.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Biatlonová legenda, Nor Ole Einar Björndalen, bude na olympijských hrách v Pchjongčchangu chybět.

Článek

"Výsledky, jichž Ole Einar Björndalen v průběhu sezóny Světového poháru dosáhl, nejsou dostatečně dobré. Bohužel nesplnil nominační podmínky," uvedl dnes sportovní ředitel norského svazu Tore Övrebö.

Třiačtyřicetiletý Björndalen usiloval o nominaci na své sedmé olympijské hry. Poslední šanci měl minulý týden v Ruhpoldingu, kde musel ve vytrvalostním závodě skončit mezi nejlepšími šesti, doběhl však až v páté desítce. V průběžném hodnocení SP mu patří 42. místo a je až sedmým nejlepším Norem, přičemž do Pchjongčchangu pojede jen šestice.

Dvacetinásobný mistr světa tak v Koreji nerozšíří svou úctyhodnou sbírku osmi zlatých, čtyř stříbrných a jedné bronzové medaile. Místo toho se poprvé v kariéře představí na mistrovství Evropy. V příštím týdnu bude startovat na šampionátu v italském městě Ridnaun, které leží nedaleko Anterselvy, kde Björndalen během zimy žije a trénuje.

Reklama

Související témata: