Hlavní obsah

Boe vyhrál v Novém Městě i třetí závod! Krčmář s Moravcem dojeli v první desítce

Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Johannes Thingnes Boe vyhrál v Novém Městě na Moravě také závod s hromadným startem a připsal si tak vítězný hattrick. Druhý projel cílem o tři čtvrtě minuty později Francouz Quentin Fillon Maillet, třetí Jevgenij Garaničev. Ondřej Moravec po skvělém běžeckém výkonu skončil osmý, přestože se musel v sobotní stíhačce vypořádat se žaludečními potížemi. Michal Krčmář díky střelbě s jedinou chybou dorazil desátý.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Vítěz Johannes Thingnes Boe z Norska před zaplněnými tribunami Vysočina Arény.

Článek
Fotogalerie

Poslední mužský závod z letošní zastávky Světového poháru v Novém Městě na Moravě odstartoval ve skvělé atmosféře díky hlasité podpoře domácích příznivců.

Michal Krčmář si s první střelbou dal na čas, pátou ránu musel dobíjet ručně, ale nakonec dokázal trefit všechny terče a ze střelnice vyjel jedenáctý s devatenáctisekundovou ztrátou. Ondřej Moravec musel na dvě trestná kola, s 58vteřinovým odstupem tak spadl na konec třetí desítky. Dvakrát minut také Martin Fourcade.

Na druhou zastávku dorazili na čele norští bratři Boeové, kteří zastříleli bez chyb a mohli dál pokračovat společně. Michal Krčmář také zvládl svou ležku bez zaváhání a posunul se na deváté místo. Záhy však přišel o hůlku, což jej výrazně zpomalilo a na první místo zaostával o 45 sekund.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Čeští závodníci Ondřej Moravec (vlevo) a Michal Krčmář v cíli závodu.

Libor Plíhal, ČTK

Až na třetí položce se Tarjei Boe nedokázal udržet vedle bezchybného bratra. Krčmář zastřílel opět čistě a posunul se už na sedmou pozici. Všechny terče trefil také Ondřej Moravec, jenž poskočil na 12. příčku.

Johannes Thingnes Boe dojel na poslední střelbu s obrovským náskokem úplně osamocen. I tentokrát pálil pěktrát do terce a vydal se za třetím vítězstvím v Novém Městě.

Na druhé pozici s odstupem 50 sekund vyjel Garaničev, třetí s mankem 56 vteřin pokračoval Fillon Maillet. Rus s Francouzem si ještě před koncem stihli prohodit pozice.

Michal Krčmář jednou minul, přesto si udržel sedmou pozici, hned za ním pokračoval Ondřej Moravec, který se při poslední střelbě nemýlil. V závěru však Krčmářovi docházely síly a spadl až na desáté místo. Moravec dojel osmý.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Muži - závod s hromadným startem (15 km):
1. J. T. Boe (Nor.) 37:25,2 (0 tr. kol),
2. Fillon Maillet (Fr.) -46,5 (2),
3. Garaničev (Rus.) -54,1 (0),
4. Peiffer (Něm.) -59,3 (1),
5. Bjöntegaard (Nor.) -1:04,9 (2),
6. Doll (Něm.) -1:18,7 (2),
7. Desthieux (Fr.) -1:21,6 (4),
8. Moravec (ČR) -1:23,8 (2),
9. M. Fourcade (Fr.) -1:28,1 (3),
10. Krčmář (ČR) -1:44,2 (1).
Průběžné pořadí SP (po 8 z 26 závodů):
1. J. T. Boe 428,
2. Loginov (Rus.) 312,
3. Eder (Něm.) 266,
4. Desthieux 266,
5. M. Fourcade 263,
6. Guigonnat (Fr.) 263,
...15. Krčmář 180,
20. Moravec 138.

Reklama

Související témata: