Hlavní obsah

Bylo toho moc, třeba se ti lidé chytnou za nos. Kritická Davidová naznačila neshody u biatlonistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledkovou optikou má za sebou biatlonistka Markéta Davidová nejhorší zimu za posledních pět let. Ve Světovém poháru skončila celkově 18., nejvýše byla v poslední stíhačce sezóny osmá. Podle jejích vyjádření pro Radiožurnál Sport ale k její celkové nepohodě přispělo i zázemí v týmu českých biatlonistů.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová má za sebou rozpačitou zimu.

Článek

Zejména v úvodu sezony se trápila střelecky, v dalším průběhu zimy si zase občas posteskla nad lyžemi. A i když ve svých vyjádřeních po posledním závodě sezony v kanadském Canmore nebyla konkrétní, zdálo se, že její slova směřují právě k realizačnímu týmu.

„Zázemí nebylo takové, jaké by mělo být, když se závodníkovi nedaří,“ uvedla pro Radiožurnál Sport. „Nechci se vyjadřovat veřejně, ale mám potřebu to minimálně naznačit, a když to uslyší lidé, kterých se to týká, třeba se chytnou za nos,“ uvedla 27letá bývalá mistryně světa ve vytrvalostním závodě.

Statisticky se Davidová oproti minulé sezoně zhoršila na trati zhruba o sekundu na kilometr proti nejrychlejším, ale střeleckou bilanci měla horší o pět procent vleže a o sedm ve stoje. Za hlavního kouče Egila Gjellanda a střeleckého experta Matta Emmonse se ale postavila.

„Trochu jsem se hledala ve střelbě na začátku sezony, ale pak jsme ty zásadní problémy odstranili. Kdyby tu (Gjelland a Emmons) nebyli, sezónu letos nedojedu,“ překvapila. Důvod? „Moje výsledky a co se dělo. Bylo toho moc,“ uvedla.

Davidová už v minulosti naznačovala, že s ohledem na svá studia a civilní kariéru neplánuje u biatlonu zůstat dlouho. Teď nezmiňovala, že by před olympijskou zimou sport opustila, ale vyhlásila: „Počkám si, co se stane na jaře.“

Změny v realizačních týmech se dají očekávat, což naznačil už během mistrovství světa v Novém Městě na Moravě i svazový předseda Jiří Hamza. „Asi neděláme vše dobře, když se nedaří,“ připustil s tím, že po konci sezony ho čekají debaty se všemi zainteresovanými.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články