Hlavní obsah

Český biatlon v slzách! Oblíbená trenérka zemřela při autonehodě

Aktualizováno

Při tragické autonehodě zemřela na Štědrý den oblíbená biatlonová trenérka Marie Málková. Matce dvou reprezentantů bylo 66 let. O jejím skonu informoval na svém webu Český svaz biatlonu.

Foto: Twitter@HZS_Pardubice

Při tragické autonehodě zemřela biatlonová trenérka Marie Málková.

Článek

"Jsou zprávy, které nechcete slyšet. Jsou zprávy, které nechcete slyšet nikdy. Na Štědrý den 2021 opustila svoje nejbližší i celou biatlonovou rodinu Marie „Majka" Málková. Zahynula při tragické autonehodě ve věku 66 let," píše se na svazových stránkách.

Podle CNN Prima News podlehla Málková svým zraněním na místě. „Na silnici z Helvíkovic směrem na Rybnou nad Zdobnicí se střetla dvě vozidla. Hasiči odstřihli bezpečnostní pás a pomohli ženě z auta a ihned započali s resuscitací. Ve voze žena jela sama. Ve druhém automobilu cestoval otec s asi desetiletým synem. Žena svému zranění na místě podlehla," uvedla zpravodajská stanice na svých stránkách s odvoláním na mluvčí pardubických hasičů Vendulu Horákovou.

Vedle své učitelské profese spojila Málková svůj život s biatlonem, konkrétně trenérským řemeslem. Každý, kdo prošel letohradským klubem biatlonu, dělal první kroky na lyžích v „její" přípravce. Letohradským klubem prošly například hvězdy a medailisté z velkých akcí Ondřej Moravec nebo Michal Šlesingr, připomíná CNN Prima News.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Ondřej Moravec v posledním závodě na MS v kariéře. Obsadil nakonec 11. místo.

Její synové Marian a Michael reprezentovali Českou republiku v biatlonu. Oba jsou nyní úspěšnými trenéry. Marian působí jako vedoucí trenér v SCM SKP Kornspitz Jablonec, Michael je trenérem reprezentačního týmu juniorů.

Při vrcholných mezinárodních akcích v biatlonu na českém území jako bylo Mistrovství světa 2013 nebo Světové poháry plnila Málková roli rozhodčí, stejně tak pracovala i v rámci závodů Českého poháru nebo domácích šampionátů. "Majko, děkujeme! Čest Tvojí památce," uvedl Český svaz biatlonu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.