Hlavní obsah

Další nepříjemnost pro české biatlonisty! Zasáhl covid, do Oberhofu spěchá i Šlesingr

Praha
Aktualizováno

Značně oslaben bude tým českých biatlonistů při prvním letošním dílu Světového poháru v německém Oberhofu. Po Ondřeji Moravcovi, který dal přednost tréninku, se závodů nezúčastní ani Michal Krčmář s Adamem Václavíkem. Důvodem jsou pozitivní testy na covid-19.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář si dopřeje nucenou závodní pauzu.

Článek

Olympijský medailista Krčmář ještě po Vánocích absolvoval spolu s Markétou Davidovou exhibici v německém Ruhpoldingu a odjel za týmem na soustředění do slovinské Pokljuky. Teď si dá nedobrovolnou pauzu, testy před odjezdem do Oberhofu byly pozitivní.

„Přesto, že jsme dodržovali přísná interní pravidla, tak se dvěma klukům nevyhnul pozitivní PCR test. Tým se připravoval odděleně na Pokljuce, hotel nebyl otevřený pro veřejnost, a přesto se to stalo,“ litoval na svazovém webu reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Pozitivní testy měli i dva členové servisního týmu, který tak bude aspoň na úvod SP početně oslaben.

„Na cestě do Oberhofu je Michal Šlesingr, který pomůže s testováním. Řešíme ze dne na den příjezd dalších lidí, kteří ale musí projít PCR testy. Je to trochu očistec,“ popisoval Rybář.

Šanci tak dostanou mladí závodníci Tomáš Mikyska a Milan Žemlička. Spolu s nimi se představí ve sprintu a případně i ve stíhačce Tomáš Krupčík, Vítězslav Hornig a Jakub Štvrtecký.

Pro smíšenou štafetu už by v nominaci měl být i Moravec, který si prodloužil trénink v Obertilliachu a dorazí do dějiště závodů o víkendu. Pozitivně testovaní by mohli do SP naskočit o týden později opět v Oberhofu.

Ženský tým je připraven v kompletním složení, kvarteto Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová doplní mladá Tereza Vinklárková.

Reklama

Související témata: