Hlavní obsah

Dobrá zpráva, mistrovství světa začne dle plánu. Biatlon nahradil bowling

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tratích v Novém Městě na Moravě se místo biatlonistů v pondělí pohybovaly jen rolby, silný vítr oba úvodní tréninky zrušil. A hrozba denního odkladu se vznášela i nad středeční smíšenou štafetou, ale po večerním jednání organizátorů a Mezinárodní biatlonové unie nad aktualizovanou předpovědí padlo rozhodnutí, že šampionát začne dle plánu.

Foto: Český biatlon/Jaroslav Svoboda

Čeští biatlonisté včetně Markéty Davidové zatím do Vysočina arény dorazili jen na rozhovory.

Článek
Fotogalerie

K teplotě nad 10 stupňů přibyl vítr, který ohýbal vrcholky stromů, v takových podmínkách nebylo bezpečné pustit závodníky na úvodní oficiální trénink. A tak i český tým hledal náhradní program. „Byli jsme dvakrát běhat a zahráli jsme si i bowling,“ popisovala na večerním setkání s novináři nejlepší česká biatlonistka současnosti Markéta Davidová.

Vynechaný den tréninku není obzvlášť pro domácí sestavu žádný problém, ale podle Davidové ani žádná výhoda. „Celý rok jsme tu nebyli, tak jsme na tom všichni stejně,“ tvrdila a kvitovala, že nedošlo ke zvažovaném odkladu smíšené štafety ze středy, kdy má také foukat.

„Dříve býval hned po smíšence sprint a pak se to měnilo, aby byl mezi tím den volno, protože se objevilo hodně protestů, že to není fér,“ připomíná, že odpočaté závodnice, které ve smíšené štafetě nestartovaly, měly výhodu. „Takže by byla škoda se k tomu vracet,“ říkala.

Ani olympijský medailista Michal Krčmář si z vynechaného oficiálního tréninku nedělal těžkou hlavu. „Plány mi to nenarušilo, ten finální trénink mám na programu až v úterý,“ hlásil. A že budou závodní podmínky složité? S tím je také smířený. „Musíme umět závodit v minus osmnácti i plus deseti. Je možné, že se sníh bude bořit, ale s tím se musíme poprat,“ má jasno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.