Hlavní obsah

Emotivní Moravcovu rozlučku pokazila střelba Charvátové. Češi skončili sedmnáctí

Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Když musela Lucie Charvátová po úvodní stojce na pět trestných kol, bylo jasné, že naděje české smíšené dvojice na dobré umístění v nedělním závodě biatlonového Světového poháru jsou pryč, ale Ondřej Moravec i tak zažil dojemné a taky trochu smutné loučení s kariérou. Završil ho posledními dvěma čistým položkami a cílem projel sedmnáctý, když špalír mu při vynucené absenci fanoušků dělali reprezentační kolegové, závodníci, trenéři, servismani i maséři. A hned po dojetí přišlo objetí s manželkou i dětmi. Z vítězství se těšili Švédové Perssonová, Samuelsson.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Ondřej Moravec se rozloučil s aktivní kariérou dvěma čistými položkami za sebou.

Článek
Fotogalerie

Celkově musela česká dvojice na sedm trestných kol a prakticky od zmíněné stojky v ženské části to byl pro ni byl boj o udržení v závodě, aby nedošlo k jejímu dostižení vpředu uhánějícím Norům se Švédy. „Nezapomenutelný závod, hlavně nám šlo o dojetí do cíle. Byl to vlastně takový zběsilý úprk před čelem závodu a jsem moc rád za ten vydařený konec, kdy jsem na posledním úseku dal deset terčů na deset ran," vykládal Moravec.

Ještě v polovině závodu figuroval český pár na poslední pozici, ke konci se ale díky němu zvedl a cílem projel na 17. místě ztrátou tří minut a 45 vteřin na vítězné Švédy, neboť Samuelsson ve finiši předstihl Lägreida. Výsledek však nebyl tím hlavním, o co se v neděli odpoledne zajímalo Česko. Vždyť sbohem dlouhé a úspěšné kariéře dával devítinásobný medailista z mistrovství světa a zimních olympijských her.

„Atmosféra v cíli byla úžasným překvapením, takhle jsem si dlouho nepobrečel. Ještě teď mi zběsile buší srdce, prožil jsem nesmírně emotivně chvíle," líčil Moravec v televizním rozhovoru, než dostal od reprezentačních kolegů spršku šampaňským a se všemi kolem sebe se srdečně objal. Dojatě pak sledoval na obří televizní obrazovce vřelá poděkování od dalších slavných českých sportovců. „Vůbec nechápu, proč chceš končit už v šestatřiceti," rozesmál nestora českého biatlonu vzkaz o třináct let staršího Jaromíra Jágr.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě - štafeta smíšených dvojic
1. Perssonová, Samuelsson (Švéd.)37:41,4 (0+7)
2. Tandrevoldová, Laegreid (Nor.)-1,5 (0+6)
3. Dunkleeová, Doherty (USA)-26,1 (0+7)
4. Hauserová, Eder (Rak.)-40,8 (0+9)
5. Kuklinová, Jelisejev (Rus.)-1:10,8 (0+7)
6. Simonová, Guigonnat (Fr.)-1:19,3 (2+14)
...
17. Charvátová, Moravec (ČR)-3:45,5 (7+11)
Konečné pořadí smíšených štafet (po 6 závodech)
1. Norsko228
2. Francie211
3. Švédsko210
...
14. Česko112

Reklama

Související témata: