Hlavní obsah

Horší a horší! říká k přípravě kouč biatlonistů. Jak je to s nemocnou oporou žen?

Podmínky s přibývajícím časem byly stále komplikovanější, trénink biatlonových reprezentantů na rakouském ledovci nebyl optimální. „Postupně to bylo horší a horší, jezdilo se, kde se dalo,“ říká asistent trenéra Jiří Holubec pro biatlon.cz po prvním soustředění českého týmu na sněhu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová (vlevo) a Eva Puskarčíková na archivním snímku.

Článek

Více než dva týdny strávily české výběry v Ramsau. Muži se vydali domů v pátek, ženy už ve středu. Měli za sebou i improvizaci. „Jedno lyžování jsme i vynechali a radši udělali kvalitní trénink dole na kolečkových lyžích,“ nastiňuje Holubec pro svazový web.

Pokud ovšem na ledovci v dohledné době znovu nasněží, je možné, že se tam Češi během přípravy ještě vrátí. Ale plánování cest do ciziny je v současné situaci stále složité...

Tento týden se budou reprezentanti připravovat v Jablonci nad Nisou. O víkendu je čeká letní mistrovství ČR v Letohradu.

Zatím jen pozvolný návrat k tréninku zažije Eva Kristejn Puskarčíková, která z Rakouska odcestovala předčasně kvůli podezření na boreliózu. Dostala antibiotika, testy pak onemocnění potvrdily.

„Do prvních závodů je ještě dost času, tak doufám, že tréninkový výpadek nebude tak strašný,“ říká závodnice

Podle Holubce dobrala antibiotika a začne volně trénovat. „Věřím, že se z toho brzy dostane, ale tréninkovou pauzu zrovna nepotřebovala,“ dodává asistent.

Reklama

Související témata: