Hlavní obsah

Hvězdný biatlonový pár si splnil tajný sen. Medaile dostane malá Xenie

Hochfilzen

V říjnu narozené Xenii přivezou její slavní rodiče z biatlonového MS v Hochfilzenu speciální dárky v podobě medailí. „Hraček má naše malá dost, ale to stříbro a bronz jí určitě s hrdostí ukážeme,“ tvrdila po druhém místě ze stíhačky třicetiletá maminka Darja Domračevová.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Úspěšní biatlonoví manželé Darja Domračevová a Ole Einar Björndalen.

Článek

Její o třináct roků starší norský manžel Ole Einar Björndalen o pár hodin později skončil třetí mezi muži a přidal do své rekordní sbírky už 45. cenný kov ze světového šampionátu. „Máme co slavit, pro nás oba jsou stupně vítězů splněným tajným snem. Netušil jsem, že Darja přijela v tak skvělé formě. Každopádně mě inspirovala," přiznal Björndalen.

Běloruska se teprve v lednu vrátila po dvaadvacetiměsíční pauze k závodění, když nejprve vyléčila mononukleózu a pak měla po svatbě i mateřské povinnosti. „Doufala jsem, že když se mi konečně sejde běh i střelba, může vyjít parádní výsledek," radovala se Domračevová, které lyže připravuje bývalý německý šéf českého servisu Danielo Müller, zatímco malou Xenii hlídá v Hochfilzenu na hotelu chůva.

Rozlučka v Pchjongčchangu

Manželé by se rádi s biatlonem rozloučili společně, příští rok v olympijském Pchjongčchangu. Pro Björndalena je Domračevová už druhou partnerkou ze světa biatlonu. Šest let byl ženatý s Italkou Nathalií Santerovou, jenže v roce 2012 se rozvedl právě kvůli milostnému románku s Běloruskou, kterou si vzal loni v červenci.

Manželský pár získal na biatlonovém MS medaile po třinácti letech. Naposledy to dokázali v Oberhofu Francouz Raphaël Poirée a jeho norská manželka Liv Grete, za svobodna Skjelbreidová.

Reklama

Související témata: