Hlavní obsah

Jsme si ty medaile ani neužili, stýskají si Koukalová a spol. A komandují Šlesingra

Ruhpolding

Báječný zážitek z vystoupení českých biatlonistů v Oberhofu stačili fanoušci i sami závodníci sotva vstřebat a už se musí soustředit na další štaci. Již ve středu totiž startuje program další zastávky Světového poháru v biatlonu mimořádně zaslíbeném Ruhpoldingu proslaveném fantastickou diváckou kulisou.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Gabriela Koukalová při triumfu v Oberhofu.

Článek

I díky úspěchům z minulého týdne se náročnost programu vstřebává českým závodníkům lépe. A jak vidno, i v místě další zastávky Světového poháru se našel čas na vtípky.

„Jsme si ty medaile ani pořádně neužili a už se zase valí na trénink. Boušku vstávat a makat!" komandují Koukalová a spol. stříbrného z čtvrtečního sprintu v Oberhofu Michala Šlesingra v komentáři pod fotkou na facebookové stránce českého biatlonu.

České medaile z Oberhofu jsou na snímku na jednom stole a Koukalová si přitom líbá kašírovaný obří biceps. Šlesingr, přezdívaný Boušek, si zase zahrál na unaveného oslavence a opírá se zavřenýma očima hlavu o stůl s tradičním kameninovým korbelem v bezvládné ruce.

Jenže čas na odpočinek a blažené rozjímání nad medailemi je pryč. Muži už ve středu odstartují do štafetového závodu. Ve čtvrtek se pak o týmový úspěch pokusí ženy. Česká sestava se sice může pyšnit dvěma medailistkami z nedělního závodu s hromadným startem Gabrielou Soukalovou a Evoou Puskarčíkovou, jenže dvě další členky štafety vzbuzují trochu obavy.

Forma uzdravující se Veroniky Vítkové je zatím spíše neznámou. Trápící se Lucii Charvátovou ve čtvrtek nahradí juniorka Markéta Davidová, pro níž bude zvládnutí štafetového úseku velmi náročný úkol.

Reklama