Hlavní obsah

Kdo do štafety biatlonistek? Šanci v Ruhpoldingu poprvé dostane juniorská naděje

Ruhpolding

Na výběr není moc jmen. Přesto je tu změna. Ve štafetě českých biatlonistek na Světovém poháru v Ruhpoldingu dostane poprvé šanci juniorka Markéta Davidová. V týmu s vedoucí ženou seriálu Gabrielou Koukalovou, Evou Puskarčíkovou a pravděpodobně s uzdravenou Veronikou Vítkovou poběží ve čtvrtek místo Lucie Charvátové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová během sprintu žen ve Vysočina Areně.

Článek

Dvacetiletá Davidová v listopadu vyhrála sprint nižšího IBU Cupu v Beitostölenu a před Vánoci už si vyzkoušela atmosféru Světového poháru v Novém Městě na Moravě při sprintu. Charvátové vůbec nevyšla na začátku prosince štafeta v Pokljuce a stále se při střelbě trápí. Přichází čas další zkoušky pro mladičkou závodnici.

"Když to řeknu na rovinu, my zase nemáme tolik na výběr. Těch lidí, co přichází v úvahu, není mnoho," uvedl kouč Zdeněk Vítek pro web České televize. Rozhodnutí podle něj padlo už v závěru minulého roku.

Biatlonová reprezentace se do Ruhpoldingu přesunula z Oberhofu, kde slavila pět medailí: Koukalová dvakrát vyhrála, jednou brala stejně jako Michal Šlesingr stříbro a Puskarčíková byla v neděli třetí.

Uzdravená Vítková už absolvovala pár tréninků. "I střelbu nějakým způsobem po nemoci stabilizovala, takže to zatím vypadá, že pojede," upřesnil Vítek.

V úvodní štafetě sezóny v Pokljuce byly Češky čtvrté. Až na Charvátovou všechny další podaly excelentní výkon, na svých úsecích byly nejlepší. Marně ale doháněly ztrátu. Našly teď tu správnou čtvrtou členku? Zrodí se Dream Team?

Davidová začala ve SP nevýrazně. Při své premiéře mezi elitou v Novém Městě ve sprintu skončila na 69. místě.

Pátou zastávku SP zahájí ve středu mužská štafeta. "Je tady čtyřicet centimetrů čerstvého sněhu. Kolem nuly, do minus dvou stupňů. No, jako v pohádce," dodal Vítek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.