Hlavní obsah

Král biatlonu, král v životě! Hvězdná manželka opěvuje legendu

I když se jeho rozhodnutí dalo očekávat, jakmile fenomenální Nor Ole Einar Björndalen oznámil konec kariéry, mnozí biatlonoví fanoušci najednou pocítili velký smutek a prázdno. Biatlon už zkrátka nebude bez aktuálně 44letého borce nikdy jako dřív. Ke slovům obdivu, úcty a díků se přidala i manželka třináctinásobného olympijského medailisty - Běloruska Darja Domračevová.

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Norský biatlonista Ole Einar Björndalen ukončil ve čtyřiačtyřiceti letech kariéru.

Článek
Fotogalerie

Čtyřnásobná olympijská vítězka na svém instagramovém účtu zveřejnila v angličtině a ruštině chvalozpěv na svého manžela.

„Král biatlonu, král v životě. Jsem velmi hrdá na tohoto muže. Muže, který boří limity a stereotypy. Jeho sportovní kariéra je dobrým příkladem pro milióny k tomu, jak bojovat o dosažení svých cílů. Inspiruje mnoho následujících generací," napsala Domračevová, která má s nyní již bývalým biatlonovým králem dceru Xenii.

 

And the WINNER IS... OLE EINAR BJØRNDALEN!!! The KING OF BIATHLON, the KING IN LIFE. Very proud of this MAN. Man who broke a limits, Man who broke stereotypes. His sport career-is example for millions how to fight for the goal. Career wich will inspire many generations after. His behavior in life - example for everyone how to respect other. How to keep a face infront of difficulties. How to be higher of underground games. How to be a HUMAN. Simply a WINNER... #SIMPLYTHEBEST #proud #Bjørndalen #SimplyAWinner #beautifulathlete #KING И ПОБЕДИТЕЛЬ.....УЛЕ ЭЙНАР БЬЁРНДАЛЕН!!! КОРОЛЬ БИАТЛОНА, КОРОЛЬ И В ЖИЗНИ. Горжусь этим Мужчиной. Мужчина, разбивший границы, Мужчина, разбивший стереотипы. Его спортивная карьера-пример для миллионов, как бороться и стремиться к цели. Карьера, которая будет вдохновлять ещё множество поколений. Его поведение по жизни - пример для всех,как уважать других. Как сохранять лицо перед трудностями. Как быть выше подводных игр. Как быть ЧЕЛОВЕКОМ. Просто ПОБЕДИТЕЛЬ... #БЬЁРНДАЛЕН #победитель #КОРОЛЬ

Příspěvek sdílený Darya Domracheva (@dadofun),Dub 3, 2018 v 6:10 PDT

„Jeho život je příkladem, jak respektovat ostatní, zachovat si tvář před těžkostmi. Jak být člověkem. Zkrátka, vítěz..." dodává na adresu životního partnera, jenž po pětadvaceti sezónách ve světovém poháru ukončil kariéru.

Slavný sportovní pár svůj vztah dlouho před veřejností tajil. Poprvé se spolu ukázal v létě 2015 při fotbalovém utkání v Oslu mezi Vålerengou a Realem Madrid. V říjnu následujícího roku Domračevová porodila dceru Xenii.

Na nedávné olympiádě pak Běloruska dokázala vybojovat dvě zlaté medaile, zatímco norskému fenoménu se zhroutil sen o sedmé ZOH v řadě, protože účast na hrách v Koreji si v silné konkurenci ve své zemi nevybojoval.

Reklama

Související témata: