Hlavní obsah

Mix dvojic českým biatlonistům nevyšel, na střelnici bylo plno chyb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Závod smíšených dvojic při Světovém poháru v Pokljuce se českým biatlonistům nepovedl. Adam Václavík s Jessikou Jislovou se trápili hlavně na střelnici, kde dobíjeli celkem dvanáct ran a navíc absolvovali dvě trestná kola. Od začátku tak figurovali ve druhé polovině výsledkové listiny a bylo z toho až konečné patnácté místo. Dominanci Norska při čtvrté pohárové zastávce potvrdil triumf páru Christiansen, Tandrevoldová.

Foto: biatlon Jaroslav/Český Svoboda, ČTK

Česká biatlonistka Jessica Jislová.

Článek

Střelecký zmar reprezentantů nastolil hned na úvod Václavík, který ve sprintu a stíhačce v Pokljuce udělal dohromady závratných jedenáct chyb. V podobném duchu si počínal i v mixu, kde obě položky zatížil nejen maximálním dobíjením, ale i trestným kolem a po stojce se z něj vracel až na předposlední 24. pozici. „Po tak šíleném rozjezdu bych si nejradši nafackoval," ulevil si.

Jislová zabránila alespoň stažení české dvojice ze závodu, i když její ztráta na vedoucí Norsko činila téměř dvě minuty. Podmínky ztěžoval déšť, trať se začínala drolit, ale biatlonová reprezentantka bojovala a po svém prvním úseku předávala coby devatenáctá. „Jelo se fakt těžko," uznala.

Další zlepšování českého postavení bylo hodně složité, když střelecká bilance reprezentantů patřila mezi nejhorší. Jislová se snažila v závěru alespoň něco sjet, patnácté místo v cíli bylo zřejmě maximem možného. Kralující Norsko doplnily na stupně vítězů Francie a Švýcarsko.

Světový pohár biatlonistů v Pokljuce - závod smíšených dvojic
1. Christiansen, Tandervoldová (Norsko) 38:54,1 (0+5)
2. Guigonnat, Jeanmonnotová (Francie) +41,0 (0+6)
3. Hartweg, Basergaová (Švýcarsko) +49,6 (0+8)
4. Harjula, Minkkinenová (Finsko) +1:33,3 (0+8)
5. Eder, Hauserová (Rakousko) +1:45,9 (0+10)
6. Schommer, Irwinová (USA) +2:01,4 (2+9)
--------
15. Václavík, Jislová (ČR) +3:38,3 (2+12)

Reklama

Související témata: