Hlavní obsah

Nejlepší výsledek od životního závodu. Charvátová se oklepala dle norského receptu

Nové Město na Moravě

Ve čtvrtek završila trápení české štafety, když na posledním úseku musela na pět trestných okruhů. Do sobotního sprintu si ale biatlonistka Lucie Charvátová střelecké soužení nepřenesla, odměnou jí byla doma v Novém Městě na Moravě sedmnáctá příčka. Lépe zajela naposledy vloni při svém senzačním bronzu vloni na mistrovství světa v Anterselvě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Česká biatlonistka Lucie Charvátová během sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

Nebylo to ani v sobotním slunečném dopoledni v jejím podání na střelnici dokonalé, na stojce i při ležce netrefila vždy první ránu. Jenže v součtu s kvalitním během, kdy byla na tratích v okolí Vysočina areny čtvrtá nejrychlejší, se mohla osmadvacetiletá biatlonista pochválit.

„Solidní výkon. Na trati jsem nechala všechno a na střelnici to byl na to mé střelecké trápení jeden z těch lepších výkonů,“ shrnula své vystoupení.

Jaký má recept na oklepání se po nevydařené štafetě? Ostatně nebyla v podobné situaci poprvé. „Je to velmi těžké,“ neskrývala. Rada od norského kouče českých biatlonistek Egila Gjellanda zní přitom jednoduše.

„Říká, že Norové se seberou, naštvou a druhý den střílí jako se samopalem. Já ale nejsem schopná se z toho oklepat ještě měsíc, na mně to leží strašně dlouho,“ přiznávala Charvátová.

Tentokrát ji zvedl sebedůvěru páteční trénink. „Trochu jsem se děsila, co bude. A také jsem předvedla na střelnici trojku, dvojku a zase chytala paniku. Naštěstí jsem na konci tréninku tu střelbu vylepšila a šla do závodu s lepším pocitem,“ popisovala.

V sezoně se do elitní dvacítky vešla poprvé, navíc doma. „Ale pořád doufám, že může přijít do konce sezony ještě lepší výsledek, když se mě drží běžecká forma,“ líčila a s potěšením poslouchala jména es, které byly na trati pomalejší: Dorothea Wiererová, Denise Herrmannová, Ingrid Tandrevoldová… „To se mi samozřejmě líbí,“ usmívala se.

Může přijít další posun už při nedělní stíhačce? Charvátová je opatrná. „Čím víc se v biatlonu střílí, tím pro mě hůř, sprint je má nejlepší disciplína,“ uvědomuje si.

Reklama

Související témata: