Hlavní obsah

Neuvěřitelný pech české biatlonistky. Do závodu omylem vyrazila na tréninkových lyžích!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to závod, na který by raději zapomněla. Česká biatlonistka Lucie Charvátová prokletí v německém Oberhofu nezlomila. Po čtyřech střeleckých omylech dokončila páteční sprint na 7,5 kilometru až na 76. místě, daleko za pozicemi zajišťujícími start v nedělní stíhačce. „Opravdu nemám Oberhof ráda, dneska se tady navíc proti mně všechno spiklo,“ popisovala trable osmadvacetiletá závodnice.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Lucie Charvátová na archivním snímku.

Článek

S jasným cílem prolomit v německém Oberhofu trápení vstupovala Lucie Charvátová do pátečního sprintu na 7,5 kilometru. A začala nadějně. Na první střelnici jí utekl až poslední pokus, naprosto však vyhořela na stojce, kde minula hned třikrát. A bylo po nadějích.

Smůla se však na paty osmadvacetileté rodačky z Hradce Králové začala lepit ještě před samotným závodem. „Omylem jsem si vzala na start tréninkové lyže, pak se mi přetrhlo i poutko a do toho všeho bída na stojce,“ popisovala pro Českou televizi pech Charvátová.

Dala tak vzpomenout na často úsměvné epizody legendy českého biatlonu Gabriely Soukalové, která fanoušky bavila, například když omylem vzala parťačce Evě Puskarčíkové hůlky či „ukradla“ lyže parťáka ze štafety Ondřeji Moravcovi.

Na nejlepší umístění z českých závodnic ve sprintu v Oberhofu tak nakonec dosáhla na 11. místě Markéta Davidová, o devět pozic za ní doběhla Jessica Jislová. Z vítězství se radovala Norka Röiselandová.

Reklama

Související témata: