Hlavní obsah

Norský biatlonový tým se hroutí, nejistý je i start trojnásobné mistryně světa. Šance pro Davidovou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace v týmu norských biatlonistek začíná být více než kritická. Už dříve bylo oznámeno, že začátek sezony ve finském Kontiolahti kvůli zdravotním problémům vynechá Tiril Eckhoffová. Start obhájkyně velkého křišťálového glóbu Marte Olsbuové Röiselandové je rovněž v ohrožení a nyní se do party přidala i trojnásobná mistryně světa Ingrid Landmark Tandrevoldová. Je jisté, že předsezonní závody v norském Sjusjöenu nestihne určitě.

Foto: Profimedia.cz

Norská biatlonistka Ingrid Landmark Tandrevoldová.

Článek

Norská ženská biatlonová reprezentace přichází krátce před začátkem sezony o další velké jméno. Šestadvacetiletá Tandrevoldová se podle prohlášení Norské biatlonové federace stále potýká s následky nachlazení, které si přivodila na konci října na soustředění v Oberhofu.

„V ideálním případě bych chtěla závodit už tento víkend, ale musím být trpělivá, a ještě pár týdnů počkat," řekla vítězka malého křišťálového glóbu za závody s hromadným stratem z minulé sezony před víkendovými závody v norském Sjusjöenu. Je tedy možné, že nestihne ani úvodní závody Světového poháru, který začíná 26. listopadu ve finském Kontiolahti.

Dosud prý ale její příprava probíhala velmi dobře. Nyní bude pokračovat v tréninku a uvidí se, zda bude na konec listopadu zcela připravena.

Případná absence norských hvězd, ale také švédských olympijských šampionek Linn Perssonové a Mony Brorssonové, by mohla hrát do karet české jedničce Markétě Davidové, která v loňské sezoně hned v prvním závodě triumfovala.

Reklama

Související témata: