Hlavní obsah

Odměna české biatlonové komety? Obědy u babičky, smála se před další premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Startovala na olympijských hrách, objela kompletní program mistrovství světa, ale v Novém Městě na Moravě mezi elitou Tereza Voborníková dosud nikdy nezávodila. „Naposledy na Českém poháru,“ smála 22letá dvojnásobná juniorská mistryně světa z loňského roku po prvním tréninku ve Vysočina Areně.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Tereza Voborníková při prvním tréninku v Novém Městě na Moravě.

Článek

Má za sebou pořádně nabitý světový šampionát v Oberhofu. Ale také velmi úspěšný. Senzační sedmé místo ve stíhačce, spolehlivé výkony ve všech štafetách. Jen ona a Michal Krčmář z českého týmu odjeli všechny závody.

A tak pár volnějších dnů před pokračováním Světového poháru přišlo vhod. „Docela se mi povedlo si odpočinout. Snažila jsem se relaxovat a hlavně neonemocnět. Tréninky nebyly tak těžké, ale uvidíme, až se dostanu do tempa při ostřejším závodě po delší době,“ říká s výhledem na páteční sprint.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený International Biathlon Union (@biathlonworld)

Prostor byl i na drobnou odměnu za povedený šampionát. „Pro mě bylo odměnou, že jsem mohla chodit k babičce na obědy a mohla si spravit chuť po nepříliš dobrém jídle v Oberhofu,“ usmívala se.

V Novém Městě na Moravě si bude zvykat na bouřlivé diváky i lehce pozměněné tratě. „Je to tu kopcovité a žádný šílený sjezd,“ vypozorovala drobná biatlonistka, které právě stoupání sedí.

A atmosféra? Větší nervy přijdou asi až v neděli. „Jsem nervák jen před štafetami, jestli je tu poběžím, nebude to jiné,“ usmívá se. „Zatím s tím nemám zkušenost, ale když uslyším, že lidi fandí česky, asi to bude jiné,“ tuší vycházející hvězdička českého biatlonu.

Reklama

Související témata: