Hlavní obsah

Omlouvám se. Totálně jsem závod pokazil, kál se Krčmář po zpackané střelbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl to nejhorší scénář, jak odstartovat mistrovství světa. Pokažená úvodní střelba smíšené štafety a naděje na slušný výsledek byla fuč. Také bylo znát, jak je z toho Michal Krčmář zničený. Nejzkušenějšímu členovi českého týmu nestačilo na úvodní položce osm nábojů, mířil na trestné kolo a česká štafeta se musela posouvat až z předposlední příčky.

Michal Krčmář po smíšené štafetě: Totálně jsem ten závod pokazil, omlouvám se všem!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zkuste popsat, co se na úvodní střelbě dělo.

Myslím, že to bude rychlé a stručné, nemá cenu se v tom pitvat. Totálně jsem ten závod pokazil. Je na místě se omluvit členům týmu, kolegům i fanouškům, kteří přišli nebo závod sledovali. Bylo to ode mě velice špatné. Na druhou stranu je tady tolik závodů, že si to musím vyhodnotit a jít okamžitě dál, abych si to nenesl do dalších závodů a programu tady na šampionátu. Ale v tuhle chvíli je tam omluva a víc bych se k tomu nevyjadřoval.

První den biatlonového MS v Novém Městě na Moravě

Neustál jste tlak domácího prostředí, nebo se nevyrovnal s podmínkami?

To budeme spekulovat. Nemyslím, že by to bylo tlakem. Samozřejmě zodpovědnost, když jedete za tým, je větší, ale nepřišlo mi, že bych se cítil nějak sevřenější… Prostě jsem to nezvládl, je teď strašně brzo po závodě, sám tu položku nedokážu vyhodnotit, musím to rozebrat s trenérem. Nechci se v tom víc babrat.

Musím s Michalem mluvit, vůbec nevím, co se tam stalo. Byly to rány nahoru, dolů, vlevo, vpravo, rozlítaná položka. Nebylo to větrem, moc nefoukalo. I nástřel byl krásný, nechápu, co se pak dělo.
Střelecký kouč Matt Emmons

V pondělí jste zmiňoval problém s okem, konkrétně ječným zrnem. Mohlo to hrát roli?

Ne, ne, to vůbec.

Vítáte, že do sprintu máte teď dva volné dny?

Určitě je lepší, že tam nějaký den volna je, než aby člověk hned zítra závodil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.