Hlavní obsah

Pohádka? Koukalová se cítí jako v lázních. Vítková chce v den narozenin zapomenout

Pokljuka

Povzbuzena triumfem ve stíhačce v Östersundu a také slunečními paprsky jde Gabriela Koukalová do další bitvy Světového poháru. S polem biatlonistů vyměnila severskou tmu za přívětivější podmínky ve slovinské Pokljuce, kde dnes muže i ženy čeká sprint (v 11:30 resp. 14:15). Vysílá ČT Sport. On-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz

Foto: Tt News Agency, Reuters

Gabriela Koukalová v cíli stíhačky v Östersundu.

Článek
Fotogalerie

"Je to tady jako v pohádce," líčila Koukalová den před závodem pro svazový web biatlon.cz. „Ráno mi do okna svítí slunce, z balkonu koukám do korun stromů a dýchám čerstvý horský vzduch. Po čtyřech týdnech v té severské tmě cítím, jak tady v Pokljuce neuvěřitelně relaxuju, připadám si jako v lázních," pokračovala druhá žena průběžné klasifikace Světového poháru.

Po přípravě, v níž se cítila všelijak, zabrala snad více, než kdo očekával. "Je to pro mě povzbuzení," netajila ještě na severu. Před Vánocemi ji vedle Pokljuky čeká ještě start na domácí trati v Novém Městě na Moravě.

A co ostatní reprezentanti? Zejména Veronika Vítková má dnes motivaci navíc. Oslaví totiž své osmadvacáté narozeniny!

„Ráda bych tady v Pokljuce zapomenula na Östersund. Tam se mi snad s výjimkou vytrvalostního závodu nedařilo podle mých představ. Na střelnici jsem chybovala až příliš," připomněla. „Jsem přesvědčená, že mám na víc. Tady mně v trénincích nepotkal sebemenší problém, a proto si jen přeji, aby mi to vydrželo také do závodů."

V Pokljuce dosud v tomto týdnu panovalo krásné slunečné počasí. „V noci mrzne a přes den je nad nulou," nastiňoval kouč Zdeněk Vítek. Předpověď však mluví o oteplení. „A na víkend by se navíc mělo i zatáhnout," dodal další z trenérů Michael Málek.

Reklama

Související témata: