Hlavní obsah

Premiéra před bouřlivými kulisami. Voborníková ale nehledala alibi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako první pocítila sílu zaplněných novoměstských tribun. Se startovním číslem devět biatlonistka Tereza Voborníková poprvé okusila, jaké je to jet Světový pohár doma. Jednačtyřicáté místo 22leté biatlonistce na body těsně nestačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Voborníková při sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

Na vině byla zejména střelba, dvě chyby na položce vleže ji vyřadily z boje o pozice, na které se dokázala probíjet na nedávném světovém šampionátu v Oberhofu.

„Na trati jsem se cítila docela dobře. V prvním kole mě Francouzka Julia Simonová nedojela a pak jsem s ní byla schopná jet,“ cenila si dvojnásobná juniorská mistryně světa, že stačila vedoucí ženě Světového poháru, která startovala hned za ní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plná tribuna fanoušků a česká biatlonistka Tereza Voborníková.

„Ale na střelnici jsem tu všechny tréninky bojovala se střelbou vleže a bohužel ani na závod jsem nebyla schopná se s tím popasovat,“ posteskla se. A nevymlouvala se na nervozitu ze zaplněných tribun, byť by to při novoměstském debutu mohla být částečná omluva.

„Vnímala jsem diváky na střelnici, ale to nebyl důvod těch chyb. Atmosféra byla neuvěřitelná, ještě se nestalo, že by mi někdo takhle fandil,“ převažovalo v ní nadšení z parádní kulisy. „Normálně ji na trati nevnímám, ale dneska jsem se to snažila užít, tak jsem si tu atmosféru trochu popustila do uší a bylo to neskutečné,“ přiznávala.

Reklama

Související témata: