Hlavní obsah

Pro mě jsi byla nejlepší trenérka, mami! Soukalová děkovala i zpívala

Praha

Bývalá běžkyně na lyžích Gabriela Soukalová, jež k biatlonu přivedla svou dceru, je mezi nejlepšími trenérkami a cvičitelkami roku 2015 oceněnými Komisí rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru. Na slavnostním ceremoniálu v Praze jí prostřednictvím videoprojekce poděkovala za vedení v začátcích kariéry i letošní vítězka Světového poháru v biatlonu.

Gabriela Soukalová děkovala své mamince.

 
Článek
Fotogalerie

„Milá maminko! Pro mě jsi byla vždycky nejlepší trenérka. Nevěřím, že by kdokoli jiný dokázal udržet u sportu takového smrada, jako jsem byla já. Hlavně v momentech, kdy jsem Ti utíkala ze startů a zahrabávala startovní čísla," zavzpomínala šestadvacetiletá úspěšná biatlonová reprezentantka.

„ Chtěla bych Ti poděkovat za celoživotní energii a trpělivost se mnou. Moc to pro mne znamená. Jsi moje máma..." spustila nakonec rozverně v tónu hitu někdejší chlapecké skupiny Lunetic.

Oceněno bylo více než 30 žen

Ocenění z rukou legendární gymnastky a také úspěšné trenérky Věry Čáslavské, předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala nebo reprezentanta v badmintonu Petra Koukala převzalo více než 30 žen. Všechny se věnují trénování a výchově různých věkových kategorií sportovců a v širokém spektru sportů od vrcholových po nesoutěžní.

„Je nám líto, že nemůžeme dát ceny mnohem více trenérkám a cvičitelkám, protože by si jich to zasloužily stovky. Pracují nezištně, dobrovolně, vytrvale. Tak alespoň skrze oceněné ke všem posíláme velké díky," uvedla předsedkyně Komise rovných příležitostí ve sportu Naďa Knorre.

Na pódium si pro cenu přišly trenérky a cvičitelky ze 13 krajů ČR. Cenu Objev roku si odnesla horolezkyně a trenérka Eliška Karešová, Diplom MOV za přínos do oblasti sportu žen získala profesorka Anna Hogenová a Cenu Věry Čáslavské pak přímo z jejích rukou převzala legendární gymnastka a trenérka Věra Růžičková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články