Hlavní obsah

Rozkol v biatlonové reprezentaci. Hvězda čelí obviněním, že okradla kolegy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí je biatlonová reprezentace Francie znovu v tréninku, tentokrát v horské obci Prémanon. Stejně jako na prvním srazu národního týmu v Corrençon-en-Vercors ale chybí největší hvězda Julia Simonová, vítězka Velkého křišťálového glóbu za uplynulou sezonu. Oficiálně není s týmem z osobních důvodů, ale reálně čelí dost bizarnímu průšvihu.

Vítězka biatlonového Světového poháru Julia Simonová.

Článek

Prestižní francouzský sportovní list L´Equipe přišel s informací, že 26letá biatlonistka čelí hned dvěma obviněním z krádeže peněz z kreditních karet. Ty patřily členům národního týmu.

Jednou z obětí krádeže je podle listu olympijská šampionka Justine Braisazová-Bouchetová, druhým okradeným má být jeden z nejmenovaných členů realizačního týmu. Informaci potvrdil i server RMC Sport.

Simonová měla z karet, které jí nepatřily, udělat během závodů na norském Blink Festivalu online nákupy v hodnotě zhruba v hodnotě 1000 až 2000 eur (cca 24 000 až 48 000 Kč). Sama však vyřčená obvinění odmítá.

„Pozice Julie Simonové je jasná. Obvinění odmítá," potvrdil právník biatlonistky Jean-Michel Reynaud pro L'Équipe.

Podle listu zasedla kvůli této nepříjemné události disciplinární komise francouzského biatlonového svazu, která chce ale počkat až na výsledky vyšetřování kriminalistů.

„Nemáme prostředky na to, abychom zjistili, kde je v tomto případě pravda. Nemáme právní pozici, abychom mohli takovou záležitost vyšetřovat," vysvětloval pro list Le Dauphiné svazový prezident Fabien Saguez.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články