Hlavní obsah

Rozladění z Nového Města. Už nikam nejedu, vzkázala Wiererová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve sbírce má tři olympijské medaile, 12 cenných kovů z MS a 75 pódiových umístění ze závodů Světového poháru, na letošní šampionát v Novém Městě na Moravě však nebude italská biatlonová hvězda Dorothea Wiererová nejspíš vzpomínat v dobrém. Po trápení v České republice se rozhodla předčasně ukončit sezonu a nevyloučila ani možnost, že na Vysočině to byly její poslední závody v kariéře.

SESTŘIH: Závod biatlonistek s hromadným startem na MSVideo: Česká televize

 
Článek

MS v Novém Městě na Moravě

„Mistrovstvím světa předčasně ukončuji sezonu. Bylo to těžké, ale není to ještě definitivní sbohem,“ napsala Wiererová na svůj instagramový účet s tím, že další zastávky Světového poháru v Holmenkollenu, Soldier Hollow a Canmore už se pojedou bez její účasti.

Rodačka z Tyrolska v prohlášení pro italská média nicméně naznačila, že konec kariéry je také ve hře.

„Nedělní závod s hromadným startem je mým posledním v sezoně. Teď zvážím svoji budoucnost a rozhodnu se, jestli je vhodné pokračovat dál, nebo ne. Je to u mě nahoru dolů. Někdy se cítím, že mám skončit, jindy zase cítím energii na to, pokračovat,“ uvedla.

MS v Novém Městě na Moravě

Italská hvězda patří řadu let ke stálicím ve světové špičce, pravidelně útočí na nejlepší příčky, jenže v poslední době ji hodně srážejí zdravotní problémy. V nedělním masáku v Novém Městě na Moravě obsadila dvacáté místo. Medailovým příčkám, na které byla zvyklá, se za celý šampionát ani nepřiblížila, takže je jasné, že z vrcholu sezony odjížděla spíše zklamaná.

Velkou motivací pro pokračování v kariéře jsou pro ni olympijské hry 2026 na domácí půdě v Miláně a Cortině d’Ampezzo. Wiererová už se ale těší i letošní letní olympiádu v Paříži, kde by se měla představit v nové roli.

Má se podílet na komentování pro stanici Eurosport. „Na olympiádu v Paříži se moc těším. Bude to pro mě speciální, coby zimní sportovkyně komentovat letní hry,“ přiznala 33letá rodačka z Brunecku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.