Hlavní obsah

SESTŘIH: Konečně! Češky zažily vydařený závod, Simonová má třetí zlato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetí závod, třetí zlato. Francouzka Julia Simonová zatím na světovém šampionátu v biatlonu září. V nedělní stíhačce zužitkovala pozici z pátečního sprintu a s náskokem 46 vteřin si dojela pro titul mistryně světa. Vidět byly konečně i Češky. Markéta Davidová se posunula na devátou příčku, což je zatím nejlepší české umístění v Novém Městě na Moravě, Tereza Voborníková byla třináctá.

Stíhačka žen na 10 kilometrůVideo: Česká televize

 
Článek

11/2_MS Biatlon

Jakmile Davidová vyrazila na trať, Vysočina Arena zaburácela, totéž se zopakovalo, když dorazila na střelnici. Po pěti úspěšných zásazích se nadšení ještě zintenzivnilo, zvlášť když se Davidová dotýkala první desítky. Při druhé „ležce“ sice jednou minula, jenže chybovaly i její soupeřky, a tak se dál držela na 12. místě.

Na čele se nic výrazného neměnilo. Po polovině vedlo francouzské duo Braisazová-Bouchetová a Simonová, avšak při stojce ta prvně jmenovaná dvakrát chybovala, což otevřelo Simonové cestu k triumfu. Naopak bezchybná Italka Vittozziová se už tradičně v čtyřpoložkovém závodě posouvala výš.

A Davidová? Na třetí střelbě znovu jednou chybovala a dál držela 12. místo. Tereza Voborníková se díky nule posunula na začátek třetí desítky. A Lucie Charvátová? Na první stojce předvedla nevídané selhání, když netrefila ani jeden(!) z pěti terčů. Byla dostihnuta o kolo a závod pro ni poněkud potupně předčasně skončil.

Posun do patnáctky je pro mě neuvěřitelnej. Byl to přesně ten závod, který sednul, pochvalovala si Tereza VoborníkováVideo: Sport.cz

Při závěrečné střelbě Simonová zapsala nulu, vítězně zapumpovala a v „pohodovém“ tempu pokračovala vstříc dalšímu titulu. Druhá skončila Vittozziová, třetí byla Braisazová-Bouchetová.

I Davidová zvládla čtvrtou položku s nulou a byla devátá. „Bylo to těžké, mám toho zase plné kecky. Hodně to bolí. Lidi mě neskutečně hnali, byl to masakr. Všechny kola jsem měla s kým jet, to mi pomohlo. Snažila jsem se soustředit na střelbu a nevnímat, že jsou okolo mě lidi,“ popisovala Davidová.

Jsem ráda, že se to obešlo bez dvojchyb na střelnici, byla spokojená Markéta Davidová. Ve volném dni si chce vyčistit hlavuVideo: Sport.cz

A sportovní ředitel českých biatlonistů Ondřej Rybář v ČT přiznal: „Byly tam nějaké jedničky, ale to Markétě rádi odpustíme. Dostat se do desítky, bylo úkolem tohoto závodu. Na trati jela výborně.“

Voborníková byla rovněž při poslední zastávce stoprocentní, což ji výrazně katapultovalo vpřed. Z 32. místa na startu dojela třináctá. „Měla jsem skvělé lyže, že to šlo na trati samo. Když jsem netrefila první ránu, tak jsem si řekla: ‚Ou jé‘, ale pak už jsem nulovala,“ uvedla Voborníková.

Snad je to český obrat k lepšímu!

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě - stíhací závody:
Ženy (10 km):
1. Simonová (Fr.) 29:54,8 (1 trest. okruh)
2. Vittozziová (It.) -46,3 (1)
3. Braisazová-Bouchetová -49,3 (4)
4. Chauveauová (obě Fr.) -57,6 (3)
5. H. Öbergová (Švéd.) -1:16,6 (2)
6. Preussová (Něm.) -1:24,7 (1)
...9. DAVIDOVÁ -2:21,0 (2)
13. VOBORNÍKOVÁ -2:47,2 (1)
42. JISLOVÁ -5:25,2 (3)
CHARVÁTOVÁ (všechny ČR) dostižena o kolo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články