Hlavní obsah

Šlesingrovi v kocourkovském počasí nechutnalo, ale opřel se o střelbu

Nové Město na Moravě

Husté sněžení a silný vichr, pak sluníčko. A pořád dokola. Takřka aprílové počasí komplikovalo biatlonistům závěrečný den Světového poháru v Novém Městě na Městě na Moravě. „Já měl přes den trochu zatažené žaluzie, radši jsem se nekoukal,“ přiznával Michal Šlesingr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šlesingr v cíli stíhacího závodu v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Ale měnilo se to fakt hodně. Chvíli se člověk podíval z okna, byla vánice, pak jsem se šel proběhnout a svítilo sluníčko… Bylo to vidět i u holek, vyjasnilo se jim, pak začalo sypat, takové kocourkovské,“ líčil dvaatřicetiletý biatlonista, jemuž z české mužské sestavy sedl víkendový program nejlépe.

V sobotu bral ve sprintu páté místo, v nedělní stíhačce jedenácté. „Není důvod být zklamaný, nejhůř jedenácté místo je super,“ pochvaloval si.

Radši má tvrdý podklad

Za výsledky vděčí zejména přesné střelbě. „O ni jsem se mohl opřít, ale na trati mi nechutnalo,“ přiznal dvaatřicetiletý Šlesingr. „Jak se změnily podmínky, sníh byl hodně pomalý a tupý, což jsou podmínky, které mi nevyhovují, radši mám tvrdý rychlý podklad,“ vykládal.

O elitní desítku ho připravila chyba při poslední střelecké položce. „Škoda. Co jsem tak koukal, bylo by to možná na osmé místo, o nějaké tři příčky bych se posunul. Bylo by milé se dostat do desítky,“ připouštěl Šlesingr, jemuž se v této sezóně po letech zdravotních problémů daří návrat do špičky.

I když problémy s průduškami stále definitivně nevyřešil. „Každý den před závodem chrchlám, už jsem si nějakým způsobem zvykl, že to budu mít celou zimu a úplně se toho nezbavím,“ dodal smířeně.

Reklama

Související témata: